Horia Tecău s-a întors acasă fără trofeul câştigat la Londra. Ce a declarat el la sosirea în România şi ce planuri are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău şi Julien Rojer
Horia Tecău şi Julien Rojer

Horia Tecău a revenit aseară în România. Ca un campion adevărat, el a fost aşteptat la Salonul Oficial de la Aeroportul Henri Coandă de secretarul de stat Carmen Tocală şi de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Horia Tecău a revenit în jurul orei 23.00 a serii de luni la Bucureşti după excepţionala performanţă obţinută la Londra, acolo unde a câştigat Turneul Campionilor. El a fost aşteptat, pe lângă oficialităţi, de mama şi de fratele său. Trebuie spus că mama lui Horia nu se uită niciodată din tribună la meciurile importante.

”Mă bucur foarte mult că am reuşit să cucerim acest trofeu. Ni l-am dorit, ne gândeam că ar putea fi anul nostru acum. Marea schimbare a început după victoria de la Wimbledon, atunci am crezut că putem câştiga turneele importante. Ne-am pregătit foarte bine în săptămânile premergătoare, am crescut de la meci la meci, am reuşit să reparăm micile erori apărute în turneele anterioare şi astfel am cucerit acest trofeu”, a declarat Horia la revenirea acasă.

El a venit fără trofeu, cel mare rămânând la Londra, nefiind transmisibil, iar replicile urmând să sosească în câteva săptămâni. ”Îl am aici, în suflet, nu trebuie să fie neapărat fizic cu mine”, a explicat Horia. El a vorbit şi despre ce a însemnat să joace o finală atât de importantă împotriva lui Florin Mergea: ”A fost foarte emoţionant să joc împotriva lui Florin, mai ales o finală. Ne dorim cât mai multe. Ne cunoaştem foarte bine, Florin e prietenul meu, a progresat mult, a ajuns un jucător foarte bun la dublu. El va continua cu Bopanna şi sunt sigur că vor deveni din ce în ce mai buni”, a mai spus Tecău.

În ceea ce priveşte ocuparea primului loc în clasamentul perechilor, Horia a declarat: ”Acesta a fost un vis al nostru după Wimbledon, să terminăm pe locul 1 în lume. Am crezut că putem realiza lucrul ăsta, speram să se întâmple chiar mai repede, din fericire s-a întâmplat până la urmă. E cu atât mai frumos cu cât i-am învins în meci direct, deci suntem lideri meritat”, a mai spus Horia.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite