Hotărâri aspre luate de Federaţia Română de Gimnastică! Ce se întâmplă cu cele două loturi naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iordache

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a analizat rezultatele sportivilor români din ultima perioadă şi a decis restructurarea activităţii lotului feminin de la Deva şi descentralizarea pregătirii celui masculin.

"Stop şi de la capăt: schimbări pentru performanţă. Întrunit pe 5 mai, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a analizat prezentările Directorilor Tehnici Corina Moroşan şi George Predescu şi ale antrenorilor federali Angela Cacovean şi Viorel Lătăreţu, cu privire la activitatea şi la rezultatele sportivilor români, şi a decis restructurarea activităţii lotului feminin de la Deva şi descentralizarea pregătirii lotului masculin", a anunţat FRG, pe site-ul oficial al organizaţiei. 

Astfel, sportivele Antonia Duţă şi Ioana Stănciulescu se vor pregăti la Bucureşti alături de gimnastele calificate la Jocurile Olimpice, Larisa Iordache (foto) şi Maria Holbură, cu antrenorii Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, iar Silviana Sfiringu, la Deva, cu grupa coordonată de antrenorul Lucian Sandu.

Calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marian Dragulescu va rămâne în pregătire la Bucureşti împreună cu antrenorul Ştefan Gall.

Gimnaştii din lotul naţional se vor întoarce la cluburi: Andrei Muntean şi Andrei Groza la Dinamo, Raul Şoica şi Robert Paşca la CSM Reşiţa, Emilian Neagu şi Răzvan Marc la CSM Bistriţa, fraţii Gabriel şi Robert Burtănete, Roland Modoianu şi Eduard Gavrilă la CSA Steaua.

Comitetul Executiv a votat în unanimitate descentralizarea lotului masculin, iar FRG va continua să susţină gimnaştii, care se vor pregăti la cluburi, finanţând cheltuielile acestora până la Campionatul Naţional din luna septembrie.

Până la 15 mai, Comitetul Tehnic Masculin va analiza şi valida criteriile propuse de Directorul Tehnic Gheorghe Predescu pentru stabilirea componenţei lotului, iar la Campionatele Naţionale va fi o selecţie open.

Antrenorii de la cele două loturi îşi vor continua activitatea la cluburile de la care provin.

Deoarece Federaţia Română de Gimnastică nu îşi permite să piardă niciun specialist, până la sfârşitul lunii mai, Comitetul Executiv va găsi modalitatea de a valorifica capabilitatea profesională a antrenorilor care au fost implicaţi în pregătirea celor două loturi.

Deciziile luate în şedinţa Comitetului Executiv vor intra în vigoare pe 1 iunie, perioadă în care FRG va derula toate formalităţile instituţionale necesare punerii acestora în aplicare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite