I-a convins pe „tunari“! Vestea zilei în fotbalul românesc: la 17 ani, a semnat cu Arsenal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Cîrjan, 17 ani, a semnat primul contract ca profesionist, la 17 ani, făcând pasul spre echipa mare a lui Arsenal. Foto: arsenal.com
Cătălin Cîrjan, 17 ani, a semnat primul contract ca profesionist, la 17 ani, făcând pasul spre echipa mare a lui Arsenal. Foto: arsenal.com

Juniorul Cătălin Cîrjan a dat o lovitură importantă pentru cariera sa. La doar 17 ani, a semnat primul contract la profesionişti cu Arsenal, devenind astfel doar al doilea român legitimat de„tunari“.

Anunţul a fost făcut chiar pe site-ul lui Arsenal, echipa de pe locul 9 în Premier League, românul fiind prezentat drept un „playmaker de perspectivă“. Cîrjan îi calcă pe urme lui Vlad Dragomir (20 de ani), primul român ajuns pe „Emirates“, în 2015. Din păcate, Dragomir, acum în vârstă de 20 de ani, nu a reuşit să se impună, deşi semnase un contract pe trei ani, iar în prezent evoluează în Serie B, la Perugia.

Cătălin Cîrjan s-a remarcat la echipa de juniori U-18 a lui Arsenal

Mijlocaşul a ajuns la Academia „tunarilor“ în vară, ca jucător liber de contract, după ce evoluase în Liga a 3-a a României, la Viitorul Domneşti. Românul a impresionat în cele cinci partide jucate pentru echipa de juniori a lui Arsenal, reuşind să livreze trei pase decisive pentru coechipieri, dintre care două chiar la debut, într-un meci câştigat de Arsenal U18 cu 5-1 în faţa lui Aston Villa.

Arsenal i-a oferit sprijin necondiţionat lui Cătălin Cîrjan, acesta mutându-se cu întreaga familie la Londra. Fratele său mai mare, Daniel Cîrjan (21 de ani), trecut pe la Petrolul Ploieşti şi Daco-Getica Bucureşti, evoluează şi el în Anglia, dar la o echipă din liga a cincea.

Cătălin Cîrjan are o selecţie la naţionala U-16 a României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite