I-am luat la fugă pe „diavolii“ lui United

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Filip (dreapta) a depus un efort considerabil pe „Old Trafford“
Ioan Filip (dreapta) a depus un efort considerabil pe „Old Trafford“

Mijlocaşul Oţelului, Ioan Filip, a alergat 13,6 kilometri în jocul cu Manchester, record absolut pentru fotbalul nostru. „Aceşti români nu s-au oprit deloc!“, a spus Alex Ferguson.

Speriaţi poate de perspectiva unui eşec usturător pe Old Trafford, jucătorii Oţelului  au încercat să compenseze diferenţa de valoare prin... fugă! Astfel, conform datelor oficiale furnizate de UEFA, fotbaliştii gălăţeni au alergat 120,6 kilometri, în timp ce vedetele lui Manchester au acoperit doar puţin peste 97 de kilometri.

Lider la acest capitol a fostmijlocaşul de 22 de ani Ioan Filip, care, cu această ocazie, i-a furat lui Bănel Nicoliţă titulatura de "maratonist". Mijlocaşul lui Dorinel Munteanu a alergat nu mai puţin de 13.648 de metri în 90 de minute, distanţă pe care niciun alt fotbalist român nu a reuşit să o acopere vreodată.

Aprecieri de la sir alex

În plus, coechipierul lui Filip, Ionuţ Neagu, mai avea nevoie doar de un metru pentru a ajunge la 13 kilometri, cei doi conducând clasamentul „alergătorilor" din etapa a patra a Ligii Campionilor. Efortul românilor s-a văzut pe teren şi a fost recunoscut şi apreciat chiar şi de Sir Alex Ferguson.

„Nu pot spune că Oţelul a fost un adversar slab. Jucătorii românii au pus mult suflet şi au arătat multă energie. E o echipă cu un spirit frumos. A jucat tot meciul, nu s-a oprit deloc. Nu am ce sfaturi să‑i dau lui Dorinel Munteanu pentru că a creat o echipă fantastică", a spus legendarul antrenor al lui United. Din păcate, voinţa jucătorilor gălăţeni a fost insuficientă în faţa vedetelor de la Manchester, care au „alergat" mai mult mingea.
L-a detronat pe Bănel

Până la partida de miercuri seară, dintre United şi Oţelul Galaţi, Bănel Nicoliţă era considerat ca fiind „Forrest Gump" al fotbalului românesc. Fostul mijlocaş al Stelei impresiona pe toată lumea la Europeanul din 2008, când, în partida României cu Franţa, a alergat fix 12,3 kilometri.

Cei mai buni alergători

- Ioan Filip (Oţelul) - 13.648 de metri
- Ionuţ Neagu (Oţelul) - 12.999 de metri
- Raul Meireles (Chelsea) - 12.850 de metri
- Cornel Râpă (Oţelul) - 12.080 de metri
- Nani (Manchester United) - 12.021 de metri
- James Milner (Manchester City) - 11.829 de metri
- Xabi Alonso (Real Madrid) - 11.781 de metri
- Wayne Rooney (Manchester United)- 11.644 de metri
- Dejan Stankovici (Inter Milano) - 11.155 de metri
Date culese din etapa a patra a Ligii Campionilor

„Acum cinci ani eram la sapă"

Până la 17 ani, Ioan Filip a locuit în comuna bihoreană Cristişoru de Sus. Dădea mâncare la animale, mergea pe câmp, ca mai toţi oamenii de acolo. În timpul liber, juca la Minerul Ştei în liga judeţeană. Un antrenor mai priceput, Florin Fărcaş, i-a întins o mână, iar cariera lui Filip a urcat de la Lotus Băile Felix (Liga a treia), FC Bihor (Liga a doua) până la Oţelul, în vara anului trecut.  „Până acum cinci ani eram la sapă, la coasă, cu vacile sau caprele la păscut. Cum să-mi imaginez că voi ajunge atât de sus?", a povestitIoan Filip (22 de ani) .

Manchester United 2

De Gea - Fabio, Ferdinand, Evans (Fryers 89), Jones - Valencia, Anderson (Park Ji Sung 81), Nani - Rooney, Berbatov, Owen
(C. Hernandez 11). Antrenor: Sir Alex
Ferguson.

Oţelul Galaţi 0

Grahovac - Râpă, Sârghi, Sg. Costin,
Sălăgeanu - I. Filip, Giurgiu (Paraschiv 82) -
Antal (Iorga 61), Neagu, S. Ilie (Frunză 53) - Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Goluri: Valencia 8, Rooney 87
Stadion „Old Trafford": 76.000
Arbitru: Marijo Strahonja (Croaţia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite