Ianis Hagi, compătimit de Gigi Becali: Patronul FCSB a explicat de ce mijlocaşul a eşuat în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi n-a fost nici măcar în lotul celor de la Genk în weekend fiind trimis în tribune
Ianis Hagi n-a fost nici măcar în lotul celor de la Genk în weekend fiind trimis în tribune

Ianis Hagi a fost prezentat, la un moment dat, ca un viitor câştigător de Balon de Aur de către tatăl său. Astfel de caracterizări i-au făcut însă cel mai mare rău mijlocaşului de 21 de ani.

Ianis Hagi a fost titular, integralist şi căpitan numai la Viitorul, echipa patronată şi antrenată de tatăl său. Acest tratament preferenţial aplicat mijlocaşului a fost o primă mare greşeală făcută de Gheorghe Hagi. Au urmat multe altele, cum ar fi trimiterea lui Ianis la Fiorentina, o formaţie din Serie A unde, probabil, niciun jucător român n-ar face faţă, cu atât mai puţin unul de 18-19 ani, cât avea Ianis în momentul transferului.

Când fiul său a fost folosit, aproape exclusiv, la echipa de tineret a celor de la Fiorentina, în loc să recunoască faptul că Ianis nu e suficient de „copt֧“, Gheorghe Hagi i-a făcut praf pe italieni, l-a luat pe Ianis de mână şi l-a readus la Viitorul, unde, din nou, l-a făcut titluar, integralist şi căpitan.

Iar după Europeanul U-21, în care Ianis n-a fost nicidecum cel mai bun din echipa României, ci doar unul dintre „muncitorii“ de pe teren, Hagi, cu ajutorul apropiaţilor săi din presă, l-a „umflat“ cu pompa pe Ianis. Doar un exemplu trist în acest sens e modul în care s-a vorbit la microfonul TVR, postul care a transmis competiţia.

Iar după o vară întreagă în care a fost plimbat ba pe la Barcelona, ba la Manchester City şi Bayern Munchen, Ianis a ajuns la Genk, o echipă de mâna a treia în Europa, unde mai mult n-a jucat. 

Într-o intervenţie la Digi Sport, patronul FCSB, Gigi Becali, a comentat situaţia mijlocaşului de 21 de ani şi a rostit şi un adevăr dureros: Ianis e, pur şi simplu, depăşit de nivelul fotbalului mare în acest moment al carierei sale.

Ce a spus Gigi Becali?

*Pentru Ianis e greu în străinătate la o vârstă fragedă. Aşa cred eu. El trebuia să joace în România până la 23-24 de ani, să fie copt, să se căsătorească şi după aia să se transfere. Aşa e părerea mea. 

*Dacă îl luam eu, era cel mai bun din România, nu-i trecea nimeni prin cale.

*Să-l împrumut pe Ianis Hagi? Ianis e un jucător prea valoros ca să mă pot băga eu. Se supără Gică. Eu i-am spus lui Hagi că îi dau 3 milioane şi scriem în contract că joacă titular.

*Dacă făceam aşa, în doi ani pleca pe 30-40 de milioane la o echipă mare. Acum nu ştiu. Asta spune totul despre părerea mea despre Hagi. Păi el e machedon, e băiat cuminte.

CITEŞTE ŞI:

Ianis Hagi, poftit să plece din Belgia: Ultima decizie a antrenorului şi reacţia presei confirmă eşecul său

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite