Ianis Hagi, o problemă naţională: Contra n-a mai suportat şi a răbufnit înaintea meciului cu Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când l-a convocat, dar nu i-a dat tricoul cu numărul 10, selecţionerul a fost călcat în picioare, indirect, de Gheorghe Hagi. Acum, când l-a titularizat şi l-a făcut şi decar, Contra a fost criticat de Gică Popescu.

Fotbalul românesc are o mulţime de probleme şi tocmai a fost umilit şi la nivel de Under 19, după cum „Adevărul“ a scris aici, însă, la cum se comportă Gică Hagi şi oamenii din anturajul său, totul se rezumă, în acest moment, la Ianis Hagi.

Un mijlocaş bun, de perspectivă, fiul „Regelui“ a ajuns să aibă de suferit tocmai din cauza tatălui său! Acesta l-a promovat cu disperare până acum, iar dacă cineva a îndrăznit să nu-l joace pe Ianis, acel om a avut de înfruntat furia lui Gică Hagi. Tocmai de aceea, puştiul a ajuns să aibă imaginea unui fotbalist care a progresat în carieră datorită intervenţiilor tatălui său. Ceea ce e, într-un fel, nedrept, având în vedere că Ianis (20 de ani) are calitate, dar e pus sub o presiune inutilă.

Iar când Hagi senior nu dezbate problema Ianis, cazul e preluat de oamenii săi apropiaţi. Ultimul exemplu? Modul în care Gică Popescu a încercat să justifice prestaţia ştearsă a mijlocaşului în meciul de sâmbătă cu Feroe.

„Cred că Ianis a jucat pe o poziţie care nu-i convine foarte mult, în bandă, pentru că singurul lucru pe care poate să-l facă când are în faţă două linii de apărători e să arunce mingile în careu şi a încercat de câteva ori. Rezutatele n-au fost foarte bune, iar această tactică, dacă a fost tactică, n-a dat roade“, a spus Gică Popescu la Digi Sport.

Sătul de faptul că a fost transformat într-un sac de box din cauza lui Ianis Hagi, Cosmin Contra n-a mai suportat şi a reacţionat la conferinţa de presă susţinută cu prilejul meciului din această seară cu Norvegia (ora 21.45, Pro TV).

Ce a spus Cosmin Contra?

*Nu cred că l-am folosit pe Ianis pe un post pe care nu-l cunoaşte. Dacă-mi aduc aminte, la începutul la Viitorul a jucat pe acel post, pe partea dreapta. Bineînţeles, avea libertatea să intre în interior. Asta i-am cerut la meciul cu Feroe. 

*Nu l-am băgat în partea dreaptă, ci a avut libertate pe faza de atac să se mişte în spatele vârfurilor şi să primească mingea. Asta a fost partea tactică. Şi domnului Mitriţă i-am cerut asta când a intrat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite