Ianis Hagi, zero barat: Cifrele sale de la ultimul meci al naţionalei sunt groaznice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi a fost decarul naţionalei de tineret, însă în prima reprezentativă, după 13 selecţii, n-a reuşit să impresioneze
Ianis Hagi a fost decarul naţionalei de tineret, însă în prima reprezentativă, după 13 selecţii, n-a reuşit să impresioneze

România întâlneşte, diseară (ora 21.45, Pro TV), Austria la Ploieşti, în etapa a 4-a din Liga Naţiunilor. Din păcate, ce au arătat tricolorii în precedentele două partide, cu Islanda şi cu Norvegia, a redus la minim interesul fanilor pentru această confruntare.

Dincolo de carenţele tehnice destul de mari, fotbalistul român suferă şi din cauza unei educaţii sportive complet greşite! Ultimul exemplu în acest sens? Discursul lui Ianis Hagi, de obicei un fotbalist cu mult bun simţ, după înfrângerea României la Oslo, scor 0-4.

Titularizat contra Norvegiei, mijlocaşul legitimat la Rangers, a avut o evoluţie ştearsă, fiind schimbat cu Mitriţă după 64 de minute. La finalul partidei, apărut la interviul de după meci, Ianis Hagi a încercat să justifice prestaţia dezolantă a sa şi a echipei printr-o declaraţie nefericită: „Despre faptul că n-am avut ocazii trebuie să-l întrebaţi pe selecţioner! Alergi 4-5 minute după minge şi, când ai mingea la picior, nu mai poţi să faci nimic, îţi pierzi energia, suflul, poţi doar să scoţi un fault“. 

Ieri, la conferinţa prilejuită de confruntarea cu Austria, Rădoi, un tip care i-a tot apărat pe jucători, n-a putut rămâne indiferent la cele spuse de Ianis Hagi şi i-a oferit un răspuns tăios: 

*Dacă jucătorii au declaraţiile astea, trebuie să le şi probeze de ce. Şi mai departe chiar aş merge vizavi de raportul pe care l-am primit după meci. În momentul în care avem undeva la 19-20 de mingi pierdute, e normal că nu mai putem să avem continuitate, pentru că mingea e una singură pe teren.

*Dacă noi o pierdem, înseamnă că e la adversar. Iar dacă nu-ţi place să o ţii, atunci când o ai, atunci e clar că trebuie să alergi după ea şi pot fi momente în care, dacă nu faci ceea ce ai antrenat, poţi să alergi şi mai mult după ea, nu doar 4-5 minute.

109 minute a jucat Ianis Hagi în ultimele două meciuri ale naţionalei: toată repriza a doua cu Islanda, plus 64 de minute cu Norvegia.  

Cifre îngrozitoare pentru Ianis

Pornind de la acest schimb de replici de la distanţă între selecţioner şi mijlocaşul lui Rangers, „Gazeta Sporturilor“ a publicat cifrele fotbalistului din meciul cu Norvegia. Concluzia? Ianis Hagi a fost aproape inexistent pe teren! Iată ce spun statisticile partidei despre el:

*10 mingi pierdute, dintre care 3 în propria jumătate;

*0 recuperări;

*25% de dueluri câştigate, dintr-un total de 20;

*0 driblinguri reuşite din 3 încercate;

*75% procentaj de pase reuşite din 36 încercate - cel mai slab din echipa României la acest capitol.

CITEŞTE ŞI:

Bölöni, încă o palmă pentru fotbalul românesc: „Avem doar gura mare. Atât!“

Gică contra: Cum a devenit Hagi expert în succese pe care nu le-a avut nici el

„Mămăliga minciunilor“ a bubuit: Ce ne-a arătat, în sfârşit, meciul cu Norvegia

Liga B a Naţiunilor, grupa 1

Astăzi, ora 21.45

România - Austria

Norvegia - Irlanda de Nord

Clasament

1. Austria 3 2 0 1 5-4 6

2. Norvegia 3 2 0 1 10-3 6

3. România 3 1 1 1 4-7 4

4. Irlanda de Nord 3 0 1 2 2-7 1

Cu cine mai joacă România în acest an

Data Competiţie Meci

*15 noiembrie Liga Naţiunilor România - Norvegia

*18 noiembrie Liga Naţiunilor Irlanda de Nord - România

    

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite