De la caşcavalul de Rucăr la apa de Evian. Povestea fotbalistului plecat de la judeţ, care va juca în campionat cu staruri ca Radamel Falcao şi Zlatan Ibrahimovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când s.a apucat de fotbal visa doar să ajungă să joace la o echipă de unde să câştige nişte bani care să-l ajute să-şi întreţină familia.

Dan Nistor va pleca azi la Evian, locul 16 în  prima ligă franceză, unde se va întâlni cu doi foşti adversari din Liga I: Djakaridja Kone, ex-Dinamo, şi Modou Sogou, ex- CFR Cluj. Pentru fotbalistul de 25 de ani e un salt uluitor, ţinând cont că acum  şase ani lucra ca paznic la un hotel din Rucăr, localitatea sa natală.
Cumpărat pentru şapte mingi
El a fost luat la Curtea de Argeş de Benone Lazăr, fostul patron al echipei Internaţional în schimbul a şapte mingi de fotbal oferite celor de la AS Rucăr, echipa la care era legitimat Dan. Atunci când  a cedat 17 jucători la Pandurii, pentru două milioane de euro, Benone Lazăr s-a rugat de cei de la Târgu Jiu să-l ia si pe Nistor, antrenorul de atunci al gorjenilor, Ionuţ Badea, refuzându-l pe mijlocaş. În cele din urmă a fost inclus şi el în pachet şi s-a transferat la Pandurii, unde a început cu adevărat să joace după venirea lui Petre Grigoraş. Într-un an şi jumătate, Nistor a ajuns printre cei mai buni mijlocaşi din România, reuşind să-şi corecteze deficienţele cauzate de lipsa junioratului. El s-a apucat de fotbal organizat abia la 15 ani şi mult timp a plătit tribut faptului că nu ştia să stea bine pe teren, având carenţe tehnico-tactice. „La noi, la ţară, acolo, mai mult alergam, de aceea eu stau bine cu fuga”, recunoaşte fotbalistul, al cărui naş de cununie va fi Mihai Pintilii. Stelistul a încercat să-l aducă pe Nistor în Ghencea, dar fotbalistul a fost deranjat de felul în care l-a tratat Gigi Becali. „Eu nu mă duc în genunchi la Steaua. Ce, acolo e târg de sclavi sau echipă de fotbal. Fotbalul n-a început şi nu se termină cu Steaua. O să aştept o altă ofertă”, aspunea jucătorul în luna mai, după ce Becali afirmase că el ar trebui să vină alergând în Ghencea. Ulterior ratării acestui transfer, Nistor a fost aproape şi de CFR Cluj, dar tratativele s-au împotmolit şi până la urmă în Gruia a ajuns Voiculeţ.
2,5 milioane de euro în patru ani
Nistor (3 selecţii la naţională) va primi un salariu foarte bun în Franţa. Clubul i-a promis 150.000 de euro la semnătură şi 40.000 de euro retribuţie lunară în primul an. Apoi, pe parcursul celor patru ani de contract, la începutul fiecărui sezon, salariul său va creşte cu câte 5.000 de euro. În total, până în 2017 el poate lua aproape 2,5 milioane de euro, bani la care nici nu se gândea pe vremea când juca la AS Rucăr. Astfel, el îşi va putea îndeplini şi visul de a avea o casă în localitatea natală, acolo unde, deocamdată, atunci când merge acolo, stă cu părinţii şi fratele său.

„Una e să joci în campionat cu Ibrahimovici şi Falcao şi alta e să joci cu Steaua. M-am gândit la mine când am acceptat oferta celor de la Evian”
Dan Nistor, mijlocaş Evian

Români în Franţa
Mutu Ajaccio
Keşeru Bastia
Nicoliţă St.Etienne
Chiţu Valenciennes
Popescu Ajaccio
Roman Toulouse

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite