Ibrahimovici, rege şi la tatuaje. “Numai Dumnezeu mă poate judeca” e inscripţia sa favorită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul momentului în fotbalul mondial s-a remarcat în meciul cu Anglia nu numai prin foarfeca spectaculoasă de la golul patru, ci şi prin colecţia impresionantă de tatuaje, aproape 20.

„Numai Dumnezeu mă poate judeca", e mesajul care se poate citi pe burta lui „Ibra", ca semn al personalităţii sale rebele şi religioase în acelaşi timp. Acesta e doar unul dintre numeroasele tatuaje (se spune că are aproximativ 20!) care pot fi admirate pe corpul atacantului suedez.

Pasiunea lui Ibrahimovic pentru inscripţiile pe piele s-a născut în 2004, atunci când juca în Italia, la Juventus. Mai întâi, Zlatan a avut grijă ca întreaga familie să-i fie alături: bărbaţii (tatăl, cei doi fraţi şi cei trei copii) pe braţul drept, iar femeile (mama şi sora) pe braţul stâng, mai aproape de inima sa.

Separat, există chiar şi un „Cod" cu toate datele de naştere ale apropiaţilor fotbalistului. Bineînţeles, fotbalistul n-avea cum s-o uite pe soţia sa, Helena (perechea de aşi de pe burtă simbolizează o căsnicie în care cei doi soţi au drepturi egale). Apoi, cu adevărat impresionantă e seria de tatuaje, majoritatea pe spate, prin care „Ibra" se defineşte ca om.

image

TATUAJELE DIN POZĂ

Dragonul roşu
Ilustrează caracterul său de luptător şi câştigător.
Ibrahimovic în arabă (braţul drept, spate)
Omagiu adus originilor musulmane ale tatălui său.
Simbol maori (braţul drept)
Reprezintă protecţia pe care şi-o doreşte lui şi familiei sale.
Peştele koi (spate stânga sus)
Un simbol japonez, un peşte curajos care înoată împotriva curentului.
Five Deva Faces Yantra (spate jos)
Tatuaj budist. Fiecare faţă reprezintă un element (vânt, apă, foc, percepţia creativă şi spaţiul). E folosit pentru a alunga bolile şi suferinţele.
Yant Prajao Khao Nirote (spate dreapta sus)
Desen utilizat cu precădere pe relicvele religioase. E folosit pentru a pune capăt suferinţelor familiei.
Pana (spate sus)
Este ultimul tatuaj făcut de Ibrahimovic, în vacanţa din vara anului 2011. Cel mai probabil este o pană de vultur, care simbolizează curajul şi puterea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite