Imperial WET Miercurea Ciuc e la un meci de câştigarea campionatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titlul la futsal se va decide zilele următoare
Titlul la futsal se va decide zilele următoare

Imperial WET Miercurea Ciuc conduce CS United Galaţi cu 2-0 în finala Ligii 1 şi mai are nevoie de o singură victorie pentru a deveni, în premieră, campioană a României.

După succesul de luni seară, 7-6 după prelungiri şi executarea loviturilor de departajare, Imperial WET s-a impus şi marţi, 14 mai, în cea de-a doua partidă disputată la Sala Sporturilor „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc, scor 3-2, şi conduce la general cu 2-0.

Duelul din finala Ligii I se va muta la Galaţi, acolo unde sunt programate următoarele două meciuri, luni, 20 mai, ora 18.54, şi marţi, 21 mai, de la aceeaşi oră. Ciucanii pot încheia însă socotelile cu gălăţenii încă de luni, în cazul unei noi victorii. Dacă CS United Galaţi va câştiga cele două partide de pe teren propriu, meciul decisiv se va disputa în 26 mai la Miercurea Ciuc, pe terenul campioanei sezonului regular.

Dacă primul joc al finalei Ligii I la futsal, ediţia 2018-2019, a avut nevoie de prelungiri şi lovituri de departajare pentru stabili câştigătoarea dintre cele două echipe, duelul de marţi seară din Harghita a fost tranşat de Imperial WET în timpul regulamentar, dar nu fără emoţii.

Confruntarea, disputată, ca şi luni, într-o atmosferă extraordinară creată de fanii ciucani, a început perfect pentru formaţia gazdă. Trupa lui Cosmin Gherman conducea după şase minute cu 2-0, prin golurile marcate de Stefan Rakić şi Dennis Ovsianikov. Mai mult, în minutul 18, acelaşi Stefan Rakić înscria spectaculos în poarta goală la un „5 contra 4” al gălăţenilor. United a revenit însă în joc repede, replica venind la doar 18 secunde de la golul lui Stefan Rakić, autor Florin Ignat, antrenorul-jucător al oaspeţilor.

La reluare, Andrei Crăciun a marcat al doilea gol al gălăţenilor, care au dominat a partea secundă a jocului, dar, în ciuda ocaziilor avute nu au reuşit egalarea. Florin Ignat a semnat ultima mare şansă de gol a vicecampioanei cu o secundă înainte de finalul jocului, dar mingea trimisă de el peste portarul Victor Lopez a fost scoasă de pe linia porţii de Stefan Rakić.

Vicecampioni ai României în ultimii doi ani, gălăţenii promit să se bată în continuare pentru titlul de campioni. „E trist, e frustrant atunci când joci bine, dar după două meciuri eşti condus cu 2-0. Nu am depus însă armele, chiar dacă va fi foarte greu. Următorul meci e acasă, la Galaţi. Am încredere în echipă şi în suporteri şi sunt convins că putem relansa această finală în care au ajuns cele mai bune echipe din futsalul românesc”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al gălăţenilor.

„Ne aşteptam să fie atât de greu, să suferim atât de mult. Tocmai de aceea spun că sunt mândru de aceşti băieţi, de spiritul lor de sacrificiu, de spiritul lor de echipă, pentru că mai ales la acest meci asta am văzut, unitate. Am câştigat două jocuri, dar suntem conştienţi că la Galaţi va fi foarte greu”, a declarat Cosmin Gherman, antrenorul formaţiei Imperial WET Miercurea Ciuc.

Aflată la al doilea sezon în Liga I, gruparea harghiteană e la un pas de titlul de campioană a României, ceea ce ar reprezenta fără îndoială una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii I.

Imperial WET – CS United 3-2 (3-1)
Au marcat: Stefan Rakić (2.05 şi 17.10), Dennis Ovsianikov (17.10) / Florin Ignat (17.28), Andrei Crăciun (21.43)

Imperial WET: Victor Lopez – Dennis Ovsianikov, Dmitri Bondar, Ştefan Rakic, Deco; Gică Dospinescu, Alvaro, Bogdan Covaci, Florin Matei, Cristi Matei, László Szőcs, Mario Duque, Levante Tanko. Antrenor: Cosmin Gherman

CS United: Wellington Da Silvia – Constantin Burdujel, Andrian Laşcu, Andrei Crăciun, Carlos Borges; Ionuţ Păduraru, Cosmin Petică, Mimi Stoica, Florin Ignat, Viorel Cojoc, Ovidou Tudose, Daniel Araujo, Octavian Cireş, Neto Moreira. Antrenor: Florin Ignat

Arbitri: Vlad Ciobanu (Iaşi), Cezar Georgian Ionescu (Buzău) – Marian Ivănescu (Bucureşti). Observatori: Florea Frusin (Bucureşti), Alexandru Băjan (Videle)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite