Implicare-şoc în cazul fostei gimnaste Maria Olaru: „Ruşii au prostul obicei de a destabiliza ţara discreditându-i valorile“ Cu cine s-a măritat aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Olaru
Maria Olaru

Fosta mare campioană Maria Olaru, în vârstă de 34 de ani, îşi va lansa, sâmbătă, volumul biografic „Preţul aurului. Sinceritate incomodă”, prin intermediul căruia vorbeşte inclusiv despre umilinţele la care a fost supusă în perioada în care a practicat gimnastica.

Lansarea volumului „Preţul aurului. Sinceritate incomodă. Memoriile unei campioane olimpice“ va avea loc sâmbătă, 4 iunie, ora 13.30, în cadrul Târgului de Carte Bookfest, la Romexpo, Pavilion C1, Cafeneaua literară Origo. Vor vorbi despre volumul Mariei Olaru, în prezenţa campioanei, Cristian Ţopescu, Cătălin Totontan, Alin Petrache, Bogdan Burileanu, Monica Tatoiu şi Silvia Colfescu. 

„Aşa cum am mai precizat, rulajul de gimnaste perindate pe la lot era extrem de mare. Unele nu făceau faţă rigorilor, altele se accidentau ori se săturau să se tot «rupă» acolo. Lotul era ca un malaxor sau ca o moară care macină continuu.  Miercuri, pe 19 ianuarie 1994, eram încă la lot. Am plecat la sală. M‑am încălzit: am început cu bârna, am mers destul de binişor. La sol, nu prea. A ţipat d‑l Forminte la mine. La început de sol m‑a întrebat dacă am vreo problemă, i‑am zis călcâiul şi pulpa, a zis că îmi trece. Deşi mă dor mai multe, nu am la cine să spun: mă doare capul câteodată, călcâiele şi pulpele. La paralele am mers prost, a ţipat iar la mine Forminte, însă nu am ce să fac, asta e viaţa. La forţă mi-a venit să plâng, dar nu am plâns. Mi‑a tras o palmă d‑l Bellu şi a început să mă doară maxilarul”, scrie Maria în carte, conform cotidianului „Gazeta Sporturilor”. Destăinuirile o au în prim-plan şi pe Mariana Bitang, care le jignea permanent pe fete: „Avea doamna Mariana un umor cu totul special, o gingăşie absolut originală şi o preţuire nemaiîntâlnită, cred, pentru noi - lalelele sale dragi. Pentru încurajare şi cuvenita educaţie, ne alinta cu adjective duios‑materne, precum «frumoaselor», «deşteptele mele dragi», «prinţeselor». Doar că nu ştiu ce alchimie a sălii le metamorfoza. Ajungeau să sune în urechile mele cu totul altfel: «imbecile», «cretine», «ţărănci», «cutre», «hahalere» (cuvântul acesta acolo l‑am auzit prima oară; nici nu ştiam ce înseamnă, a trebuit să mă duc la DEX, ca să n‑o mai deranjez, să‑i cer explicaţii ale înţelesului). La singular, obişnuitele complimente apreciative precum «deşteaptă», «talentată», «graţioasă» ajungeau, după acelaşi mecanism fantastic al sălii, descins parcă din Twin Peaks, să‑mi sune ca «dobitoacă», «tâmpită», «idioată», «indolentă», «proastă». Repertoriul reflectat şi amplificat de pereţii sălii mai conţinea formula magică: «vaci medaliate», cu variantele mai scurte «vită» sau (ca să nu se simtă vreuna dintre noi discriminată!) «vite». Le repet, ca să nu zboare cumva din memoria cititorului, căci din a mea nu există nicio şansă. Din păcate...”, a mai povestit Maria Olaru.

image

Jurnalistul Grigore Cartianu a făcut şi el un scurt comentariu, pe Facebook, referitor la dezvăluirile Mariei Olaru. „ Fosta gimnastă Maria Olaru spune că antrenorii care au făcut-o campioană mondială şi olimpică - Octavian Belu şi Mariana Bitang - îi vorbeau urât şi chiar o băteau. Aşa o fi, nu ştiu. Dar faptul că Maria Olaru s-a măritat cu deputatul Bogdan Diaconu, un personaj insalubru, rusofon, antieuropean şi antiamerican, creaţie a PSD şi actual preşedinte al PRU, mă bagă la bănuieli. Ruşii au prostul obicei de a destabiliza o ţară discreditându-i valorile“, a notat Cartianu. 

Bogdan Diaconu reacţionează la acuzele lui Grigore Cartianu: Singura mea legătură cu Putin e că avem nevaste gimnaste

Citeşte şi: 

Bellu şi Bitang reacţionează în scandalul bătăilor: "Am vrut să pregătim copiii ca pe nişte oameni care să reziste la orice" 

"Da, gimnastele erau agresate!" Dezvăluiri din cantonamentul de la Deva

CTP despre dezvăluirile fostei gimnaste Maria Olaru, cu privire la bătăile încasate: „Adevăruri nesincere!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite