Inaugurarea „Cluj Arena“ se face cu casa închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizatorii demontau ieri scena pe care au fost susţinute concertele din weekend
Organizatorii demontau ieri scena pe care au fost susţinute concertele din weekend

Organizatorii au vândut deja 25.000 de bilete şi estimează că stadionul de 30.000 de locuri se va umple la meciul dintre „U“ Cluj şi Kuban Krasnodar, de azi, de la ora 19.00, în direct la Digi Sport .

Meciul dintre Universitatea Cluj şi Kuban Krasnodar de astăzi a stârnit interesul clujenilor, astfel că până acum s-au vândut aproximativ 25.000 de bilete. Mai mult, reprezentanţii clubului de fotbal Universitatea Cluj se aşteaptă ca meciul să se joace cu casa închisă: „Probabil că restul se vor epuiza, aşa că sunt şanse mari să inaugurăm stadionul cu casa închisă", a declarat finanţatorul grupării Universitatea Cluj, Florian Walter. Biletele pentru meciul din această seară mai pot fi cumpărate de la casele de bilete ale Cluj Arena, până la ora începerii jocului.

Hagi vine, Popescu - nu

La partida care va inaugura stadionul „Cluj Arena" au fost invitaţi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal şi ai Ligii Profesioniste de Fotbal, dar şi membri ai Generaţiei de Aur, în frunte cu Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Tibor Selymes şi Cristi Dulca, care, cu excepţia „Baciului", au şi confirmat prezenţa.

Antrenorul echipei Kuban Krasnodar, Dan Petrescu, s-a arătat onorat să participe la inaugurarea Cluj Arena. „Mă bucur că s-au vândut multe bilete, înseamnă că lumea iubeşte Universitatea, dar şi echipa mea", a declarat Dan Petrescu. Acesta a precizat că Lacina Traore, fost jucător al CFR Cluj, nu a fost convocat pentru acest meci, deoarece se află la echipa naţională a Coastei de Fildeş.

Din lot face parte însă Dacian Varga, fost jucător la Sportul Studenţesc. „E plăcut să joci acasă. Chiar dacă e un meci amical, noi vom evolua serios. Cu Niculescu, Boştină şi ceilalţi sunt prieten, dar pe teren suntem adversari", a spus fotbalistul echipei care ocupă locul 6 în campionatul Rusiei. Pentru această partidă, oficialii lui Kuban nu au cerut niciun ban, conducerea lui „U" Cluj achitând doar drumul şi cazarea formaţiei lui Dan Petrescu.

Se retrage Cristi Pojar

Partida va marca şi retragerea lui Cristi Pojar de la Universitatea Cluj, actualul secund al lui Dan Petrescu la Kuban fiind un fost jucător emblematic al „şepcilor". „Acest meci trebuie să îl aibă în prim-plan pe Cristi Pojar, deoarece a făcut multe lucruri frumoase pentru Universitatea Cluj", a spus şi Dan Petrescu.

Cu două ore înaintea începerii meciului va avea loc o festivitate de inaugurare la care vor participa atât foste glorii, cât şi juniori ai „U" Cluj. „Băieţii din galerie lucrează de zece zile la o coregrafie specială pentru primul meci jucat acasă. Ar trebui să-şi pregătească toată lumea aparatele foto pentru că ne aşteaptă o surpriză plăcută", Călin Mişan, liderul galeriei „U".

Gazonul, în stare bună după concertele din weekend

Gazonul de pe „Cluj Arena" nu a avut de suferit în urma concertelor trupelor Scorpions şi Smokie ce au avut loc la sfârşitul săptămânii şi la care au asistat în total aproximativ 60.000 de oameni. Organizatorii au început încă de dimineaţă lucrările de demontare a scenei şi a protecţiei pentru spaţiul verde. Nici tribunele nu sunt uitate de angajaţii stadionului, astfel încât microbiştii care vor participa la meciul de deschidere a Cluj Arena vor avea parte de condiţii optime.

Caracteristici „Cluj Arena"

- A fost construită pe locul fostului stadion „Ion Moina"
- A costat 44 milioane de euro
- Are 30.335 de locuri
- Face parte din categoria „Elite" şi poate găzdui meciuri în Liga Campionilor
- E dotată cu pistă de atletism
- Lucrările au durat doi ani
- Complexul Arenei va mai cuprinde o sală polivalentă de 7.000 de locuri şi o clădire de 24 de etaje (hotel, birouri şi diferite funcţii ale stadionului)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite