INFOGRAFIE Liga lui x şi 0: de ce e campionatul românesc unul interzis amatorilor de spectacol. Suntem campioni la 0-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR Cluj a înscris un singur gol în 2015. Stă mai bine ca "U" Cluj, care încă n-a apucat să dea gol
CFR Cluj a înscris un singur gol în 2015. Stă mai bine ca "U" Cluj, care încă n-a apucat să dea gol

Pe lângă faptul că e extrem de slab, în campionatul românesc se înscriu foarte puţine goluri şi se înregistrează cele mai multe rezultate de 0-0.

Media spectatorilor din Liga I se află într-un proces de scădere graduală, iar o posibilă explicaţie poate fi şi numărul tot mai mic de goluri marcate.
“Unde-i Dinamo de alătădat’, Dudu Georgescu şi Răducioiu, unde au plecat?”. Sunt versurile unui cântec din peluza dinamovistă, martoră la  dispariţia treptată a fotbaliştilor de calitate din campionatul nostru. Fenomenul e generalizat la toate echipele şi poate fi uşor “depistat”  prin numărul de goluri pe care formaţiile din Liga I le marchează, iar acesta e mic, mic de tot!
Sigur că Liga I nu se compară cu Bundesliga, Premier League, La Liga sau Serie A la niciun capitol, însă la capitolul “goluri marcate” chiar suntem departe de tot. Pănă la urmă, un campionat slab ar trebuie să aibă şi apărări slabe, însă la noi mai degrabă atacanţii sunt submediocri.
Elocvente în acest sens sunt două exemple: Claudiu Keşeru este şi acum liderul clasamentului golgeterilor, în condiţiile în care el a jucat doar 17 etape din cele 23! Şi al doilea: fosta campioană a României, Oţelul Galaţi, a înscris doar 9 goluri în 23 de etape, adică nici măcar un gol la două meciuri!
La 0-0 nu ne bate nimeni
Totuşi, România conduce la un capitol, rezultatele de 0-0, aici suntem neîntrecuţi pe plan european. În cele 207 meciuri, remiza albă a apărut de 24 de ori, lideră fiind etapa a 16-a, când s-au înregistrat nu mai puţin de trei meciuri fără gol înscris. Concordia Chiajna, Rapid, CSMS Iaşi, “U” Cluj şi CFR Cluj conduc clasamentul partidelor “albe”, fiecare dintre aceste echipe având câte patru rezultate de 0-0 la activ. Mult lăudată echipă a lui Cîrţu şi Săndoi, CSU Craiova, are şi ea trei rezultate de egalitate la 0, marca “Sorinaccio”. Dinamo şi Gaz Metan Mediaş sunt cele mai combative echipe, de ele s-a lipit doar un singur meci în care nu s-a dat gol.
2015, cel mai prost început de an
O altă statistică, realizată ieri de Gazeta Sporturilor, relevă un alt amănunt teribil. În cele şase etape din 2015 s-au marcat doar 97 de goluri în 54 de meciuri. Niciodată în istoria campionatului nostru nu s-au marcat atât de puţine goluri în primele şase runde ale unui an! ASA Târgu Mureş este singura echipă care a marcat mai mult de 10 goluri în acest an, iar “U” Cluj n-a reuşit în 6 meciuri să înscrie măcar o dată, deşi a avut şi o lovitură de 11 metri!
Messi, peste două echipe
Golgeterul campionatului spaniol este Lionel Messi, care a punctat de 32 de oripână acum. Cele mai slabe echipe din Liga I din punct de vedere ofensiv, Oţelul (9 goluri) şi Rapid (12 goluri), sunt departe de eficacitatea argentinianului.

1
gol au marcat cele două echipe din Cluj în 2015. CFR a înscris o dată, „U” Cluj nu a dat niciun gol


 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite