Florin Matei: „Vrem să mergem cât mai departe în Liga Campionilor!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărătoarea inversă a început pentru Imperial WET Miercurea Ciuc, campioana României. Ciucanii vor debuta miercuri, 28 august, în UEFA Futsal Champions League, cea mai importantă competiţie intercluburi din futsalul mondial.

Imperial WET face parte din Grupa C a turului preliminar al Ligii Campionilor, alături de Blue Magic FC – campioana Irlandei, Futsal Minerva – campioana Elveţiei şi de AEK Atena – campioana Greciei, ultima fiind gazda acestei grupe.

Pentru gruparea harghiteană prezenţa în UEFA Futsal Champions League reprezintă o premieră absolută. În schimb, pentru mulţi dintre jucători meciurile de la „Dais Sports Center” din Atena vor constitui prilejul de a evolua din noi într-o competiţie de asemenea calibru.

Florin Matei, 35 de ani, unul dintre oamenii care au pus umărul la cucerirea titlului în sezonul trecut, aşteaptă cu nerăbdare confruntările de săptămâna viitoare de la Atena. Considerat cel mai valoros jucător din istoria futsalului românesc, Florin Matei e convins că Imperial WET va câştiga grupa şi se va califica în Elite Round-ul Ligii Campionilor.

Florin, cum staţi cu pregătirea debutului în UEFA Futsal Champions League?

Stăm foarte bine! Tragem tare la antrenamente, cu două şedinţe de pregătire pe zi, pentru că suntem hotărâţi să mergem la Atena şi să câştigăm grupa.

Sunteţi atât de hotărâţi?!
Ne obligă în primul rând blazonul, statutul de campioană a României. Trebuie să trecem de această fază a grupelor. Asta nu înseamnă că va fi şi uşor.

Vă cunoaşteţi adversarele?
 Nu le-am mai întâlnit până acum pe niciuna dintre ele. Le-am studiat însă jocul în ultimele zile, încercăm să-l desluşim, dar până la urmă totul depinde de noi, de forma noastră, de dorinţa noastră de a face din nou o figură frumoasă în Liga Campionilor, mai ales noi cei care am mai jucat în această competiţiei şi care ştim ce înseamnă să te baţi cu cele mai bune echipe de club din Europa şi din lume.

„Atmosfera la echipă este una foarte bună”

Ce înseamnă Liga Campionilor?!
La nivel de club, maximum pentru oricine ajunge la futsal şi îşi doreşte o carieră din care să aibă ce să povestească după ce se lasă. Am jucat de atâtea ori şi ştiu despre ce vorbesc.


Ai vorbit deja despre un obiectiv pe termen scurt. Care este cel pe termen lung?
Câştigarea grupei de la Atena reprezintă, aşa este, obiectivul pe termen scurt. Pe termen lung, vrem să mergem cât mai departe în această competiţie.

Pe restul colegilor cum îi simţi? Cum simţi echipa?
Pe toţi îi simt nerăbdători. Toţi vor ca sezonul să se reia cât mai repede, să facem o figură frumoasă la Atena şi să continuăm drumul început, împreună, anul trecut, aici, la Miercurea Ciuc. Atmosfera la echipă este una foarte bună. Ca lot, cred, suntem mai puternici decât anul trecut. Echipa s-a întărit cu jucători de valoare. Suntem pregătiţi pentru Liga Campionilor.

„Nu va fi uşor cu AEK Atena”

Tu cum te simţi?!
Ca în tinereţe, ca la 20 de ani!

Primul adversar de la Atena va fi Blue Magic FC.
Orice început e foarte important. Trebuie să învingem campioana Irlandei în primul rând pentru moral, pentru a debuta cu dreptul. E foarte important acest aspect. Vom juca apoi cu Futsal Minerva, campioana Elveţiei, şi, în ultima etapă, vom da piept cu AEK Atena, campioana Greciei. La ora meciului cu AEK trebuie să avem deja şase puncte şi un golaveraj cât mai bun. Nu va fi uşor cu grecii, pentru că îi ştim cât de pătimaşi sunt suporterii lor. Nu va fi uşor cu AEK Atena.

Cum a fost revederea cu antrenorul Sito Rivera?
Suntem mai mulţi cei care am mai colaborat cu Sito Rivera. Îl ştim bine, îl apreciem, este unul dintre cei mai buni tehnicieni din futsalul european. E o plăcere să lucrezi cu el.

Programul Grupei C a turului preliminar al UEFA Futsal Champions League ediţia 2019-2020:

28 august
ora 17:30: Imperial WET Miercurea Ciuc – Blue Magic
ora 20:00: Minerva – AEK Atena

29 august
ora 17:30:Minerva – Imperial WET Miercurea Ciuc
ora 20:00: AEK – Blue Magic

31 august
ora 17:30: Blue Magic – Minerva
ora 20:00: AEK – Imperial WET Miercurea Ciuc

Toate partidele se vor disputa la „Dais Sports Center” din Atena

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite