INTERVIU Dudu Georgescu rupe tăcerea după ani de zile: „Mi-aş dori să mă întorc la Dinamo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dudu Georgescu, fost jucător al lui Dinamo
Dudu Georgescu, fost jucător al lui Dinamo

Personaj determinant în istoria clubului Dinamo, Dudu Georgescu vorbeşte despre clubul care l-a consacrat şi mărturiseşte că şi-ar dori să se întoarcă în Ştefan cel Mare.

Nu a mai trecut prin Parcul Sportiv Dinamo de şapte ani. Cu toate că atunci a fost desemnat doar să acorde un premiu unor juniori, Dudu Georgescu îşi aduce aminte cu emoţie de acel moment, prin simplul fapt că că are legătură cu echipa sa de suflet. Câştigătorul Ghetei de Aur a acordat un interviu publicaţiei „Prosport“, în care vorbeşte despre viaţa sa şi despre planurile de viitor.

...despre Dinamo - Steaua (0-2): „Am venit în vizită la fiul meu, de Paşte. Am fost pe stadion, am stat aproape de galerie. Am plecat repede, în momentul în care au început acele incidente în urma cărora s-a întrerupt meciul. Steaua a jucat mai bine, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, dar şi Dinamo a avut neşansă cu acel autogol (n.r. a lui Boubacar). Cu Rapid, cu Steaua, cu Universitatea, Dinamo a avut mereu lupte mari. Au fost şi vor fi, dar în trecut nu se trăia aşa“.

...despre întoarcerea în ţară: „Să ştiţi că vreau să mă întorc. Îmi ajunge printre străini. Vă spun sincer, dacă aş primi o solicitare să antrenez aici, chiar şi o grupă de juniori, mi-aş lua soţia şi aş veni în România. Şi în Canada am muncit în domeniu, dar copiii de acolo ştiu mai mult fotbal la tastatură“.

...despre echipa naţională: „Piţurcă e OK, dar marfa? S-a schimbat generaţia şi acum ne e din ce în ce mai greu. Trebuie să joci pentru ţara ta. Bună, rea, trebuie să joci. Cum să te retragi de la o vârstă fragedă? O aberaţie“.

...despre recordul pe care i l-a depăşit Messi: „M-au sunat din toate colţurile lumii. AS, Marca, din Catalunya, de peste tot. Mă bucur că tocmai Messi m-a depăşit. Este un super fernomen, iar când pune piciorul pe minge, 90% e gol. Aşa era şi la mine, dar când dădeam cu capul“.

Cifrele lui Dudu Georgescu

9 reuşite în 20 de derbiuri jucate în tricoul lui Dinamo cu Steaua, în campionat (1973-1983)

17 goluri în 23 de meciuri jucate în cupele europene

21 de goluri înscrise în 40 de meciuri la echipa naţională (1973-1984)

47 de goluri reuşite într-un sezon (1976/1977) este recordul lui Dudu Georgescu, depăşit de Messi cu 50 de reuşite (2011/2012)

1976 este anul în care a fost desemnat cel mai bun fotbalist român

Ştiri pe aceeaşi temă:

Dinamo plăteşte pentru derbiul cu Steaua. Alb-roşii au stadionul suspendat şi ambele echipe au fost amendate

Dinamo împlineşte 65 de ani! Povestea clubului din Ştefan cel Mare

Prima ţintă fixată de Dinamo pentru întărirea liniei ofensive. Un fost atacant al Rapidului este dorit în Ştefan cel Mare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite