Ion Ţiriac, inclus în topul miliardarilor lumii: pe ce loc se află magnatul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Graţie averii sale estimate la 1,2 miliarde de dolari, Ion Ţiriac a fost încadrat în topul miliardarilor lumii, în care au fost incluse 2.816 persoane.

Ion Ţiriac se află pe locul 2.276, dintre cei 2.816 oameni de afaceri menţionaţi în topul realizat de către „Hurun Report”, din China. Comparativ cu 2019, poziţia lui Ion Ţiriac este mai „slabă”, anul trecut ocupând locul 2038 mondial.

Liderul topului este Jeff Bezos, de la Amazon, cu o avere de 140 de miliarde de dolari, pe locul doi se află Bernard Arnault, proprietarul companiei de bunuri de lux LVMH, cu 107 miliarde de dolari, iar podiumul este completat de Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu o avere în valoare de 106 miliarde de dolari.

Pe poziţiile apropiate se află şi Marck Zuckerberg, creatorul Facebook, cu 84 de miliarde de dolari. Anul acesta clasamentul include 2.816 miliardari, cu 346 mai mulţi decât anul precedent. Cei mai tineri miliardari ai lumii sunt Kylie Jennifer, în vârstă de 22 de ani, care are afaceri în domenoul cosmeticelor şi Ritesh Agarwal, 24 de ani, cu business în turism.

Interesant de remarcat este că cei mai bogaţi oameni din lume activează în domenii precum tehnologia, investitori, retail şi imobiliare. Calculele ilustrate de publicaţia Hurun, totalul averilor se ridică la 11.200 de miliarde de dolari, în creştere cu 9% faţă de anul trecut. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite