Ion Ţiriac, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis: Fostul jucător şi-a spulberat rivalii în alegerile de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenisul românesc poate răsufla uşurat: coşmarul instaurat sub conducerea lui George Cosac s-a încheiat, iar FRT va ajunge pe mâna unui manager redutabil care provine chiar din zona sportului-alb.

Federaţia Română de Tenis (FRT) s-a aflat într-o situaţie incredibillă din 2017, având finanţarea tăiată, deoarece alegerile castigate de George Cosac au fost contestate în instanţă. La această problemă s-a adăugat şi o lipsă crasă de strategie, sportivii neavând nicio susţinere concretă.

Văzând acest haos, Ion Ţiriac (80 de ani) a fost convins că e timpul să pună piciorul în prag. Fostul jucător şi-a depus candidatura, iar astăzi a obţinut o victorie fără emoţii. 

La sediul FRT au fost prezenţi 46 de membri afiliaţi dintre cei 54 înscrişi în Registrul Sportiv, astfel că s-a alăctuit cvorumul necesar pentru validarea alegerilor. Rezultatul a fost o victorie categorică pentru Ion Ţiriac. Iată cum şi-a învins acesta rivalii, în condiţiile în care Liviu Ursuleanu şi Răzvan Itu s-au retras:

*Ion Ţiriac: 32 de voturi 

*Marius Vecerdea: 11 voturi

*Ion Ţupa: 3 voturi

Aproape sigur, odată cu alegerea lui Ion Ţiriac, finanţarea Federaţiei Române de Tenis din partea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) se va debloca.

Totuşi, omul de afaceri vrea să aibă o şedere scurtă la FRT, după cum a precizat chiar el: „Eu o să am un mandat scurt, de 6 luni, chiar dacă e de patru ani“.

Ion Ţiriac revine într-o funcţie de conducere în sportul românesc, după ce fost preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în perioada 1998 - 2004.

CITEŞTE ŞI:

Ţiriac, distrus după ce a devenit şeful tenisului românesc: „Tătucul a pus mâna pe federaţie! Se va ajunge iar la instanţă“

Halep, mesaj de felicitare pentru mentorul ei: Ce a scris Simona pe Instagram după victoria lui Ion Ţiriac

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite