Ion Ţiriac pune pe jar ATP! Motivul pentru care omul de afaceri a dat în judecată forul tenisului masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tiriac

Miliardarul român, în vârstă de 82 de ani, a deschis un proces împotriva Asociaţiei Tenisului Profesionist,  la un tribunal din Delaware (SUA).

Proprietarul turneului de la Madrid acuză forul internaţional că a sabotat competiţia din capitala Spaniei de anu acesta, desfăşurată între 30 aprilie şi 9 mai, prin încălcări repetate ale acordului dintre cele două părţi, anunţă prosport.rocare citează publicaţia Sports Business Journal,

În viziunea organizatorilor Madrid Mutua Open, ATP este în culpă pentru că a programat şi alte alte turnee în timpul desfăşurării competiţiei din Spania, nelăsând nicio fereastră între celelalte concursuri şi întrecerea de la Madrid. Din cauza suprapunerii unor turnee precum cele de la Munchen (26 aprilie – 2 mai) şi Estoril (26 aprilie – 2 mai), mai mulţi jucători importanţi au renunţat să mai vină la turneul patronată de mai bine de zece ani de afaceristul român.

Astfel, Ţiriac reclamă faptul că ATP, care gestionează turneele masculine din întreaga lume, programează competiţii care se suprapun, permiţând jucătorilor de top să renunţe la mai multe turnee decât prevede regulamentul. În aceste condiţii, fostul tenismen ar fi fost obligat să ofere premii nejustificate în raport cu numele participanţilor, dar şi cu celelalte turnee. 

Fondul de premiere în concursul masculin la ediţia din 2021 a Madrid Open a fost în valoare de 3,22 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite