Ionuţ Negoiţă s-a înţeles cu spaniolii în privinţa vânzării clubului Dinamo. Cine mai poate împiedica tranzacţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epopeea înstrăinării clubului de fotbal Dinamo pare că s-a încheiat. Gruparea a anunţat, joi, pe contul oficial de Facebook, că are un nou acţionar majoritar, compania Benel International SA, reprezentată de Pablo Cortacero.

UPDATE ORA 20.20

Fostul patron, Ionuţ Negoiţă, a confrmat pentru gsp.ro perfetarea tranzacţie. „Afacerea e cedată către compania lui Cortacero, este perfectată sută la sută. Nu are ce să se mai întoarcă! După atâtea discuţii şi negocieri, de fapt tentative de negocieri, cu mulţi ce se băgau în seamă şi atât, într-un final, mă bucur că s-a realizat. Chestiunea cu DDB va trebui discutată de către Cortacero cu fanii. Suporterii sunt acţionari, acum să găsească soluţii ca să fie bine. Eu cred că vor fi în consens, acum depinde de ei. Nu mă implic eu", a spus Ionuţ Negoiţă pentru GSP.ro.

UPDATE ORA 18.55

“Pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo Bucureşti intră sub patronajul unei societăţi internaţionale”, se arată pe contul de Facebook al FC Dinamo.

"Sunt bucuros să anunţ, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacţie cu reprezentanţii clubului Dinamo. Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reuşit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanţă şi sper să reuşim promovăm Dinamo Bucureşti în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc şi în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamovişti vom reuşi să fim cei mai buni!", a declarat Pablo Cortacero.

Prezentarea oficială a noului acţionariat va avea loc în următoarele zile.

Ştirea iniţială

Epopeea înstrăinării clubului de fotbal Dinamo pare că se apropie de sfârşit. Conform gsp.ro, patronul Negoiţă a bătut palma cu reprezentantul spaniolilor interesaţi de cumpărarea grupării.

Ionuţ Negoiţă şi Pablo Cortacero, spaniolul care a venit în România pentru finalizarea negocierilor, se pare că au ajuns la un numitor comun în privinţa tranzacţionării clubului Dinamo. 

Singurul impediment în calea oficilizării înţelegerii îl reprezintă nevoia unui acord cu suporterii organizaţi în programul DDB (Doar Dinamo Bucureşti). DDB deţine 27,5% din totalul acţiunilor şi are semnat un memorandum prin care îşi poate exercita dreptul de VETO în privinţa afacerii.

Conform sursei citate, dacă afacerea se concretizează, spaniolii vor fi nevoiţi să achite 3 milioane de euro pentru plata datoriilor şi să asigure un buget de 5 milioane de euro.  Practic, ibericii şi-au asumat asigurarea bugetului pentru sezonul viitor, fără a depinde de banii din drepturile TV. 

Ionel Dănciulescu a confirmat înţelegerea

Team managerul echipei Dinamo, Ionel Dănciulescu, a confirmat că Ionuţ Negoiţă a vândut clubul către grupul de investitori spanioli condus de Pablo Cortacero. „Am fost de dimineaţă la club. Am stat pe la birouri, au venit şi aceşti investitori spanioli la birourile de la hotel, unde Dinamo are sediul. Am aflat şi eu că se va face această tranzacţie, am primit şi eu confirmarea că, până la urmă, această vânzare a avut succes. Din ce ştiu eu, era o armată de avocaţi şi de notari. Şi din partea domnului Negoiţă, şi din partea spaniolilor. Cred că s-a parafat un act în sine. Nu ştiu mai multe detalii”, a spus Ionel Dănciulescu, la Digisport

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite