Iordănescu pregăteşte schimbări în echipa de start a meciului cu Elveţia. Care sunt fotbaliştii pregătiţi să intre titulari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

România a pierdut primul meci de la Euro 2016 contra Franţei, scor 2-1, deşi a avut o evoluţie apreciată, care poate i-ar fi dat dreptul să merite un egal.

Înfrângerea rămâne însă înfrângere şi după prima etapă nu avem niciun punct, astfel că partidele cu Elveţia (miercuri, ora 19.00) şi Albania (duminică, ora 22.00) devin vitale pentru obţinerea calificării în optimi.
Pentru a aduce prospeţime lotului, Anghel Iordănescu intenţionează să schimbe echipa de start în partida următoare şi să arunce în joc trei fotbalişti noi.  Prima mutare preconizată ar fi înlocuirea lui Adi Popa cu Gabi Torje. Stelistul n-a făcut o partidă strălucită cu Franţa deşi a avut în faţă un adversar, pe Evra, socotit de presa franceză cel mai vulnerabil punct din angrenajul lui Deschamps. Popa a reuşit prea rar să pună presiune pe el, astfel că Iordănescu  vrea să mizeze pe Torje. Până anul acesta micuţul fotbalist de 26 de ani era titular indiscutabil la naţională, dar Adi Popa s-a impus graţie evoluţiilor din 2016. Plus că Torje a fost mai mult rezervă la Osmanlispor, în ultima parte a a campionatului din Turcia.


 

image

Sînmărtean poate fi decisiv

A doua schimbare, pe care însă Generalul nu e 100 % convins că o va face, ar fi înlocuirea conducătorului de joc. Nicuşor Stanciu a fost şters contra Franţei în ciuda faptului că a scos penaltyul tricolorilor şi i-a dat o pasă măiastră lui Bogdan Stancu, acesta irosind ocaziu cu un şut din cădere pe lângă poartă. Dacă Stanciu rămâne pe bancă, titular va fi Lucian Sânmărtean. Singura problemă în acest caz este forţa fizică a veteranului naţionalei. La 36 de ani împliniţi în martie, Sânmărtean nu mai are vivacitatea de acum doi ani când făcea ravagii la Steaua.  Se simte foarte mult şi faptul că a jucat în Arabia Saudită, în condiţii diferite de Europa, dar acest lucru nu l-a afectat decât fizic, pentru că pasele şi driblingurile i-au rămas în repertoriu. Sânmărtean poate fi decisiv în ultimii 30 de metri şi cu ajutorul lui s-ar putea forţa victoria contra Elveţiei.

Keşeru în stand by
Ultima modificare luată în calcul de selecţioner este titularizarea lui Claudiu Keşeru. El n-a jucat niciun minut cu Franţa, spre deosebire de Andone şi Alibec care şi-au împărţit minutele inegal, primul bifând 60, iar al doilea 30. Dacă în preliminarii, cel puţin la meciurile din 2015, Keşeru a fost titular în majoritatea partidelor, statutul său s-a schimbat odată cu ascensiunea lui Andone şi Alibec, care au avut finaluri de campionat excelente la echipele lor. Titularizarea lui Keşeru poate veni la pachet cu cea a lui Sânmărtean, cei doi formând un cuplu letal la Steaua acum un an şi jumătate. În plus, introducerea lui Keşeru le poate oferi o pauză celorlalţi doi atacanţi din lot, care ar fi proaspeţi sau măcar mai odihniţi împotriva Albaniei, la ultimul meci din grupă. Ca vârf împins poate juca însă şi Bogdan Stancu, dar el e preferat mai degrabă ca al doilea atacant.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite