Iranul emoţionează lumea handbalului feminin până la lacrimi: Au plâns şi norvegiencele VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fatimeh Khalili (numărul 12)
Fatimeh Khalili (numărul 12)

La Mondialul găzduit de Spania (1-19 decembrie), reprezentativa iraniană e singura debutantă la această competiţie în care s-a remarcat şi altfel decât prin ţinuta islamică care le-a fost impusă jucătoarelor de către regimul de la Teheran.

Iranul a debutat la Mondialul din acest an într-o partidă istorică, pierdută în faţa României (11-39). A fost primul meci pentru reprezentativa iraniană, la acest nivel, şi, paradoxal, ea a venit în faţa unei echipe, singura din lume, care a fost la toate cele 25 de ediţii ale Mondialului de handbal feminin de până acum.

Duminică seară, iraniencele au avut un test şi mai dificil, dând de Norvegia, probabil, cea mai puternică echipă de handbal feminin din lume, campioana europeană en-titre. Aşa cum era de aşteptat, nordicele s-au impus clar: 41-9.

În ambele partide, deşi pierdute categoric, Iranul s-a remarcat datorită prestaţiilor stelare pe care le-a avut portarul Fatimeh Khalili. Contra româncelor, aceasta a reuşit 18 parade salvatoare, limitând proporţiile scorului. Duminică seară, iranianca a evoluat şi mai bine, iar la finalul meciului cu Norvegia a fost desemnată „Cea mai bună jucătoare“.

Momentul a emoţionat ambele echipe! Pe lângă lacrimile de bucurie ale lui Fatimeh Khalili, au curs şi cele ale unor jucătoare norvegience, impresionate de bucuria iraniencelor pentru colega lor de echipe. Iată imaginile care au devenit virale:

VEZI PARADELE SALAVATOARE ALE LUI KHALILI DIN MECIUL CU ROMÂNIA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite