Irina Begu se pregăteşte de meciul carierei, la Miami: de ce crede că are o şansă mare să o învingă pe Radwanska

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi Monica Niculescu au fost până acum în centrul atenţiei, la Miami, cea de a doua întrucât urmează să o întâlnească pe Serena Williams. Totuşi, România mai are o jucătoare care a atins cea mai bună performanţă de a ei la un turneu Premier Mandatory.

Datorită faptului că a intrat direct în turul II, iar acolo a învins-o pe Tereza Smitkova (Cehia, 60 WTA), scor 5-7, 6-4, 6-4, Irina Begu (35 WTA) se bucură de cel mai bun rezultat obţinut de ea până acum la un turneu Premier Mandatory (cea mai importantă categorie după Grand Slam): calificarea în turul III.

Aici, bucureşteanca de 24 de ani urmează să o întâlnească pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 8 WTA), iar organizatorii au anunţat deja când va avea loc acest duel. Foarte fericită că va avea parte de un meci atât de important, Begu a explicat într-un interviu acordat reporterului Digi Sport, aflat la Miami, cum o poate învinge pe o jucătoare de Top 10.

Ce a spus?

„Nu ştiu dacă Radwanska e în cea mai bună formă a ei. Eu încerc să-mi fac jocul, ea e în Top 10. Întotdeauna va fi o jucătoare periculoasă, eu trebuie să-mi fac jocul, să încerc să fiu cât mai agresivă şi să vedem ce se va întâmpla sâmbătă“, a spus numărul 35 mondial. Ea mizează pe faptul că, în acest început de an, Radwanska s-a chinuit să lege victoriile şi cel mai departe a ajuns, în sferturi, la Doha.

Begu şi Radwanska s-au mai întâlnit o dată până acum, în 2013, la Australian Open. Atunci, jucătoarea din Polonia s-a impus cu 6-3, 6-3. Acum însă, Begu e hotărâtă să facă un meci mare, mai ales că, la precedentul turneu la care a participat, la Rio de Janeiro, a avansat până în semifinale.

„E o nouă senzaţie, foarte plăcuta, să fiu pentru prima dată în turul trei. Mă bucur că toată munca pe care am depus-o cu toată echipa mea se vede acum. A fost o perioadă foarte grea, dar şi frumoasă. Sunt recuperată sută la sută, nu aş fi revenit la acest turneu, dacă nu eram foarte bine din punct de vedere fizic. Acum n-am nicio problemă, mă bucur că sunt aici, încerc să am un rezultat cât mai bun“, a adăugat Begu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite