Italia se revoltă împotriva celor care vor să „sufoce“ viaţa normală: Mesaj tăios pentru specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriele Gravina e convins că fotbalul nu poate sta pe loc, aşteptând finalul crizei, undeva în 2022
Gabriele Gravina e convins că fotbalul nu poate sta pe loc, aşteptând finalul crizei, undeva în 2022

Chiar dacă inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii tocmai a indicat că, în continuarea luptei cu coronavirus, ţările ar trebui să meargă pe modelul suedez, unul cu foarte puţine restricţii, unii au impresia că lumea poate fi ţinută în case pe o perioadă nedeterminată.

Pe când jumătate din Europa, inclusiv Italia, a relaxat deja măsurile de carantină, în România, oamenii care iau deciziile vorbesc despre...noi restricţii! 

Apărut, joi seară, la Antena 3, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a înaintat această variantă şocantă, fiind completat apoi de Adrian Streinu-Cercel. Acesta din urma a făcut, la rândul său, o afirmaţie incredibilă la Digi 24: „Ca să repunem economia pe picioare, în următoarele luni, ar trebui să mergem doar la muncă, după care să revenim şi să stăm acasă ca până acum“.

Astfel de extremisme nu sunt întâlnite mai nicăieri în Europa şi nici măcar Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care, acum două luni, recomanda închiderea oraşelor, nu mai aprobă astfel de soluţii. Iar explicaţia e simplă: măsurile de restricţie au distrus deja economia şi dezastrul nici nu ne-a lovit încă din plin! Şi niciun domeniu de activitate, nici măcar fotbalul, nu va fi ferit de viitorul sumbru care ne aşteaptă.

Tocmai de aceea, în Italia, preşedintele federaţiei, Gabriele Gravina, tocmai a insistat, încă o dată, pentru reluarea campionatului, care a fost întrerupt la 9 martie. Potrivit Digi Sport, Gravina a subliniat că oprirea sportului de performanţă nu mai poate fi o soluţie, deoarece e clar că vom trăi mult timp cu acest virus. Drept urmare, fiecare domeniu ar trebui să găsească soluţii pentru a se adapta la noua realitate, în loc să tragă obloanele.

Ce a spus Gabriele Gravina?

*Ca să evităm orice risc, toată lumea ar trebui să aştepte un vaccin. Dar dacă stăm şi îi ascultăm pe specialişti, acesta nu va fi gata până în primăvara lui 2021! Apoi, ar trebui să mai aşteptăm încă un an după ce se fac teste. Şi ce facem până atunci, punem stop fotbalului, un fenomen social şi economic al acestei ţări?

*Sunt trist să remarc atâta ignoranţă faţă de fotbal! E vorba de o apatie faţă de o industrie care implică în fiecare weekend 14 milioane de oameni, 12 sectoare de producţie, surse enorme de venituri şi un spectacol care ne face să viseze. A anula o asemenea lume mă umple de amărăciune.

CITEŞTE ŞI:

Un neamţ demontează psihoza numită coronavirus: „Am învins boala mai uşor decât gripa sezonieră“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite