Italianul Carlo Ancelotti e omul momentului în Liga Campionilor. A egalat un record vechi de 33 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti

Adus în vara anului 2013, de la PSG, antrenorul lui Real Madrid a reuşit în chiar primul său sezon să câştige Liga Campionilor, cu echipa spaniolă.

Italianul a reuşit astfel să egaleze recordul lui Bob Paisley, singurul tehnician care reuşise să câştige trei Ligi ale Campionilor. Englezul a făcut în 1977, 1978 şi 1981, numai cu Liverpoool, în vreme ce Ancelotii a adăugat victoriilor cu Milan (2003 şi 2007), pe cea de acum cu Real Madrid. 

În plus, el a intrat în rândul celor cinci antrenori care au cucerit trofeul UCL cu două cluburi diferite. Ancelotti,Ernst Happel, Ottmar Hitzfeld, Jose Mourinho şi Jupp Heynckes au reuşit asta. italianul a dezvăluit că de când a venit la Real gândul său a fost numai la câştigarea Ligii Campionilor, ţinând cont că acesta era un obiectiv măreţ al clubului care avea vdeja nouă trofee UCL în vitrina sa..

"Când am venit la Madrid, am vizitat şi sala trofeelor, alături de Florentino Perez (n.r. preşedinte Real Madrid). I-am spus atunci că eu la asta mă gândeam, la cucerirea celei de-a zecea cupe. Clubul a făcut atunci o serie de achiziţii foarte importante, iar conducerea ne-a asigurat tot suportul pentru campania europeană", a spus antrenorul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite