Italianul care a scos lumea pe străzi anunţă: „Boala COVID-19 şi-a pierdut puterea!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în România suntem ameninţaţi, inclusiv acum, cu reintroducerea unor restricţii în scurt timp, în schimb, în restul Europei, se vorbeşte altfel despre pandemie.

România a ieşit de câteva zile din stare de urgenţă şi deja se vorbeşte, deocamdată timid, despre izolarea populaţiei în case, după data de 1 iunie.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în următoarele zile, dar cert e că, pe când toată Europa a renunţat deja la foarte multe restricţii, la noi se vorbeşte despre reintroducerea lor! Inclusiv în Italia, ţară care a trecut de 32.000 de decese, discursul despre coronavirus s-a schimbat. Şi se doreşte revenirea la normalitate, fiind subliniată ideea că, deoarece nu ne putem închide pe veci în case, trebuie să învăţăm să covieţuim cu noul coronavirus.

Un asfel de discurs l-a avut şi celebrul Marcello Lippi (72 de ani), fostul selecţioner al Italiei, omul care a scos lumea pe străzi, în 2006, după ce a câştigat Cupa Mondială cu prima reprezentativă. Într-o declaraţie oferită pentru Tuttosport şi preluată de Digi Sport, Lippi a insistat că, după o perioadă critică, pandemia a ajuns să fie ţinută sub control.

Ce a spus Marcello Lippi?

*Ne zic de atât de multă vreme că trebuie să trăim cu virusul, deci de ce nu dau drumul la fotbal (n.r. - în Italia)? Această boală şi-a pierdut puterea, nu mai e ca acum două luni, când eram loviţi de un tsunami. Problemele vor fi gestionate altfel, spitalele se pot organiza singure, deci de ce nu repornim fotbalul? Bineînţeles, trebuie să repornim campionatul. 

*Situaţia prin care trecem mă face să vărs, mă enervează. Ne tot spun că trebuie să fim uniţi, dar toţi se gândesc doar la ei, şi politicienii, dar şi oamenii de ştiinţă. Suntem în 2020, mergem pe Marte, dar nu suntem în stare să găsim un vaccin.

CITEŞTE ŞI:

„Se dau bani să se scrie că unii au murit de COVID!“. Acuze grave la un post TV din România

Un italian celebru pune ţara pe jar: „Coronavirus? O răceală! Să-mi răspundă cineva la o întrebare!“

Românii reveniţi acasă, crucificaţi: „Vin doar să-i tratăm, fără să contribuie la sistemul Sănătăţii!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite