Japonia, în lacrimi: Belgia a reuşit cea mai spectaculoasă revenire de la Mondiale din ultimii 48 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asiaticii au făcut un meci fantastic şi au fost la un pas de a trimite acasă una dintre marile favorite la trofeu.

Japonia are şase calificări la Mondiale şi la această ediţie a turneului final a atins optimile pentru a treia oară. Din păcate pentru asiatici, această fază rămâne, deocamdată, de netrecut pentru ei.

La Rostov-Don, după o primă repriză albă, trupa pregătită de Akira Nishino i-a şocat pe belgieni cu două goluri în patru minute: Haraguchi (48) şi Inui (52). „Anesteziată“, Belgia aproape că n-a avut putere de reacţie, nejucând nimic până la un gol cu mare noroc, înscris de Vertonghen (69). Dorind să recentreze o minge venită din corner, acesta a trimis cu boltă, peste portarul Kawashima.

Această reuşită i-a trezit pe belgieni, care au egalat apoi prin Fellaini (74). La 2-2, s-a jucat deschis, cu şanse de gol de ambele părţi. La ultima secvenţă a jocului însă, Japonia a dat dovadă de naivitate. Asiaticii şi-au trimis aproape toată echipa în careul advers la un corner, după care au fost prinşi pe contraatac, iar Chadli a înscris golul calificării pentru Belgia (90+4).

E pentru prima dată după CM 1970, când o echipă reuşeşte să revină de la 0-2 în fazele eliminatorii ale Mondialului. Ultima dată, Germania de Vest a reuşit o astfel de performanţă contra Angliei.

Pentru Belgia, una din cele trei echipe cu maximum de puncte după faza grupelor, urmează acum un duel cu Brazilia în sferturi. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite