Japonia „tremură“: Suma colosală cheltuită pentru Jocurile Olimpice şi cele patru variante existente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat sub o presiune tot mai mare, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat, duminică seară, prin vocea preşedintelui Thomas Bach, că va lua o decizie finală privind organizarea Jocurilor, în următoarele patru săptămâni.

Bomba a fost detonată însă, luni seară, atunci când un membru CIO a dezvăluit pentru USA Today că decizia amânării evenimentului a fost luată deja.

Presa internaţională a venit deja cu patru variante în ceea ce priveşte decizia CIO:

*Amânarea Jocurilor cu doar o lună, în perioada 25 august - 9 septembrie, adică în intervalul în care ar fi trebuit să aibă loc Jocurile Paralimpice. Acestea, la rândul lor, vor fi mutate la finalul lunii septembrie. Dezavantajul acestei variante: JO se vor intersecta cu diverse turnee de fotbal, tenis şi golf.

*Amânarea Jocurilor pentru octombrie 2020, aşa cum s-a mai întâmplat o dată, în 1964, chiar la Tokyo. Atunci, japonezii au organizat evenimentul între 10 şi 24 octombrie.

*Amânarea evenimentului pentru 2021, caz în care, probabil, vor fi amânate Mondialele de atletism şi de nataţie. 

*Reprogramarea Jocurilor pentru 2022. E varianta cea mai puţin probabilă, fiindcă, în acest caz, mulţi sportivi nici nu vor mai putea participa, unii dintre ei, precum Marian Drăgulescu (39 de ani), urmând să se retragă până atunci.

12,25 de miliarde de dolari au cheltuit japonezii pentru organizarea Jocurilor Olimpice, potrivit unui anunţ făcut în luna decembrie. În mod normal, evenimentul ar fi trebuit să aibă loc între 24 iulie şi 9 august.      
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite