Jaqueline Cristian, înfrângere memorabilă la Tenerife: A atins cea mai bună clasare din carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaqueline Cristian
Jaqueline Cristian

La o zi după ce a făcut o partidă excelentă, eliminând a doua favorită la „Tenerife Ladies Open 2021“, sportiva 23 de ani a cam rămas fără „benzină“, însă, chiar şi aşa, are motive de mulţumire după parcursul din Spania.

Jaqueline Cristian tocmai a devenit a cincea jucătoare din România din clasamentul WTA, depăşind-o pe Ana Bogdan (106 WTA în ierarhia virtuală).

Iar asta pentru că, în ciuda eliminării de la Tenerife, în optimi, Jaqueline a avut un bilanţ pozitiv, în Spania: 3 victorii, 1 înfrângere. Cristian a pornit din calificări, trecând de Barthel (197 WTA) şi Pattinama Kerkhove (151 WTA). Ambele victorii au venit în minimum de seturi. Adevărata lovitură a fost însă victoria de ieri, 7-5, 4-6, 6-1 cu Tamara Zidansek (33 WTA), a doua favorită, la Tenerife, la capătul unui duel de două ore şi zece minute.

Din păcate, acest meci epuizant a lăsat urme, iar astăzi, Jaqueline Cristian n-a mai avut prospeţimea necesară, în confruntarea cu Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, 27 de ani, 90 WTA). Ceea ce s-a văzut şi pe teren, românca fiind învinsă cu 2-6, 5-7, după un meci de o oră şi 42 de minute.

Chiar şi aşa, în ciuda eliminării, Jaqueline Cristian a înregistrat o urcare de trei locuri în ierarhia virtuală, actualizată în timp real, ajungând pe 105 WTA. E cea mai bună clasare din cariera ei de până acum.

32 de victorii şi 23 de înfrângeri a adunat Jaqueline Cristian, în acest sezon, în care a pornit de pe locul 168 în lume.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite