Jaqueline Cristian, rezultat magnific la Australian Open: Românca face un salt în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaqueline

România a încheiat prima zi de competiţie cu un bilanţ pozitiv: dintre cele trei sportive care au intrat pe teren, la Melbourne, două au trecut în turul II.

Australian Open 2022 (17-30 ianuarie) a început cu şase românce pe tabloul principal, după ce Irina Bara (26 de ani, 134 WTA) a profitat de retragerea unei vedete, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Iar veştile bune au curs dinspre Melbourne! Pentru că, după victoria entuziasmantă a Gabrielei Ruse (24 de ani, 72 WTA), care a însemnat o performanţă sportivă şi una financiară, Jaqueline Cristian (23 de ani, 69 WTA) a trecut şi ea în turul II.

În duelul cu Greetje Minnen (84 WTA), sportiva din România s-a impus după o oră şi 43 de minute, scor 7-5, 6-4. E prima calificare în turul II de la Australian Open pentru Jaqueline Cristian! În precedentele două participări, în 2021 şi 2020, ea a fost învinsă de fiecare dată, după primul meci jucat în calificări.

În turul II, românca se va duela cu Madison Keys (SUA, 26 de ani, 51 WTA). Cele două jucătoare se vor afla, în premieră, faţă în faţă.

Graţie succesului din turul I, Jaqueline Cristian a înregistrat deja o urcare de 11 locuri în ierarhia virtuală, actualizată în timp real. Ea ocupă locul 58 WTA, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera ei de până acum.

În noaptea de luni spre marţi, alte trei românce vor evolua la Australian Open 2022, inclusiv Simona Halep (30 de ani, 15 WTA), după cum „Adevărul“ a scris aici.

100.000 de dolari americani va primi Jaqueline Cristian pentru calificarea în turul II de la Australian Open.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite