JO 2020, fotbal: Spectacol total, la Yokohama! Brazilia şi Spania au oferit un meci fabulos pentru aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazilia

Ultimul act al turneului masculin a adus faţă în faţă două superputeri ale fotbalului mondial. Iar iubitorii sportului-rege au avut ce vedea din faţa televizoarelor.

Brazilia a aşteptat până în 2016 pentru a cuceri primul ei aur olimpic, la fotbal. Iar acum, sud-americanii nu mai pot fi daţi jos de pe cea mai înaltă treaptă a podimului, în sportul pe care îl iubesc cel mai mult!

Pentru că, astăzi, în finala de la Yokohama, Brazilia condusă de Dani Alves din teren a câştigat al doilea aur succesiv, după o finală sufocantă, cu Spania. Şi atenţie: vorbim despre o Spanie în lotul căreia au fost şase fotbalişti prezenţi şi la Euro 2020: portarul Unai Simón (Bilbao), plus jucătorii de câmp Pau Torres (Villarreal), Eric García (Barcelona), Pedri (Barcelona), Mikel Oyarzabal (Sociedad) şi Dani Olmo (Leipzig). 

Chiar şi aşa, Brazilia a avut cea mai mare şansă de gol, în prima repriză, atunci când Richarlison a ratat un penalty, în minutul 38. Totuşi, naţionala cariocas a avut 1-0, la pauză, după reuşita semnată de Cunha din pasa lui Dani Alves (45+2).

La reluare, Spania a egalat prin Oyarzabal (61) şi cum scorul a fost egal, 1-1, la finalul celor 90 de minute, au urmat cele două reprize adiţionale. Iar aici, Brazilia şi-a tranşat victoria. Prin golul lui Malcom din minutul 108. 

S-a terminat 2-1 pentru Brazilia, care şi-a păstrat titlul olimpic, cucerit acum cinci ani, la Rio de Janeiro.

Finala mică

*Japonia - Mexic 1-3

Finala

*Brazilia - Spania 2-1 (după prelungiri)

Cele mai bune rezultate ale Braziliei, la JO

Ediţie Medalia cucerită

2020  Aur

2016 Aur

2012 Argint

2008 Bronz

1996 Bronz

Cele mai bune rezultate ale Spaniei, la JO

Ediţie Medalia cucerită

1992 Aur

2020 Argint

2000 Argint

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite