Sport

articolul anterior articolul urmator

JO 2020 Tokyo: Alertă în Japonia! Toate gimnastele americane au părăsit Satul Olimpic

20
21 Jul 2021 12:19:42
Autor: Amir Kiarash
Simon Biles, gimnasta numărul 1 din SUA
Simon Biles, gimnasta numărul 1 din SUA

Creşte numărul cazurilor de COVID-19 şi, odată cu această situaţie alarmantă, sportivii care au muncit cinci ani, ca să concureze la Jocurile Olimpice, recurg la gesturi disperate.

E clar: nici măcar vaccinarea nu te fereşte de infecţia cu SARS-CoV-2! Dovada e ceea ce se întâmplă, în aceste zile, în Japonia. După cum „Adevărul“ a scris aici, apar, mai nou, sportivi vaccinaţi cu ambele doze, dar depistaţi cu COVID-19. Într-adevăr, toţi sunt asimptomatici, feriţi de formele grave ale bolii, însă vor fi plasaţi în izolare şi vor rata JO 2020. Pentru care s-au pregătit, timp de cinci ani.
 
Alertată de această situaţie dramatică, toată echipa de gimnastică feminină a Statelor Unite a părăsit Satul Olimpic, după cum a anunţat NBC. Decizia a fost luată de comun acord şi confirmată de antrenorii lotului. 
 
S-a ajuns aici pentru că, începând de vineri, a crescut numărul cazurilor de COVID-19 din Satul Olimpic. Şi totul a culminat cu testul pozitiv pe care l-a avut Kara Eaker, rezervă în echipa de gimnastică a Statelor Unite. Adică, o sportivă vaccinată cu ambele doze, care deja a fost extrasă din Satul Olimpic şi plasată în izolare. Eaker se va întoarce în America, peste zece zile.
 
Colegele sale, în frunte cu vedeta Simno Biles însă, speră să aibă şansa de a concura la JO 2020. Şi tocmai de aceea s-au mutat la un hotel din Tokyo. „Credem că putem controla mai bine sportivii şi să avem grijă de sănătatea noastră, dacă stăm într-un hotel“, a declarat antrenorul Cecile Landi pentru NBC. 
 
CITEŞTE ŞI:
 
JO 2020 Tokyo, fotbal: Americancele, distruse! Turneul feminin a început cu rezultate şocante VIDEO
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Kongo-Müller
21.07.2021, 12:51:11

Olimpiada asta va fi un dezastru ! Fara spectatori, cu loturi decimate de Covid si de steroizi, sporturi si concursuri plictisitoare care rezistau datorita atmosferei din public. Pentru Japonia mai e si catastrofa financiara.

+12 (14 voturi)
dumitru bogdan
21.07.2021, 12:54:19

"nici măcar vaccinarea nu te ferește de covid". Dacă aceasta realitate a ajuns sa fie însușita de Adevărul, situația este nasoala. Am fost sceptic când citeam articole care spuneau ca nu vaccinarea este soluția, am așteptat vaccinul, între timp am făcut boala, dar devine evident ca vaccinul nu oferă imunitatea scontata impotriva îmbolnăvirii. Când 40% din cei spitalizați în Anglia sunt vaccinați, te întrebi care este diferența. Cei vaccinați își asuma și riscul îmbolnăvirii și riscul unor reacții adverse, rare, dar existente, alle vaccinului.

-16 (22 voturi)
Giorgione
21.07.2021, 13:49:50

Daca citeai mai atent si daca te informai ai fi observat ca..."....toţi sunt asimptomatici, feriţi de formele grave ale bolii,..." ceea ce s-a si zis tot timpul- nu te fereste 100% dar nu faci forme grave. Dar deh fiecare pricepe ce-i convine. Aia 40% nu s-a specificat cat de grav sunt iar dintre cei decedati n-a fost niciunul vaccinat.

+5 (13 voturi)
black horse
21.07.2021, 12:57:50

japonezi idioti.

-9 (11 voturi)
trek leopard
21.07.2021, 13:01:55

Ar fi trebuit amanata Olimpiada pina se revenea la normal, in proportie de 90%. Va fi un fiasco total, jucatori infectati, altii in carantina, fara spectatori, ne vom uita la Tv dar fara public n-are niciun farmec un asemenea eveniment urias. S-au investit miliarde si nu-i vor recupera in vecii vecilor, au impins lucrurile ca sa se desfasoare dar vor regreta mai tarziu.

-5 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările