JO 2020 Tokyo: Alertă în Japonia! Toate gimnastele americane au părăsit Satul Olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simon Biles, gimnasta numărul 1 din SUA
Simon Biles, gimnasta numărul 1 din SUA

Creşte numărul cazurilor de COVID-19 şi, odată cu această situaţie alarmantă, sportivii care au muncit cinci ani, ca să concureze la Jocurile Olimpice, recurg la gesturi disperate.

E clar: nici măcar vaccinarea nu te fereşte de infecţia cu SARS-CoV-2! Dovada e ceea ce se întâmplă, în aceste zile, în Japonia. După cum „Adevărul“ a scris aici, apar, mai nou, sportivi vaccinaţi cu ambele doze, dar depistaţi cu COVID-19. Într-adevăr, toţi sunt asimptomatici, feriţi de formele grave ale bolii, însă vor fi plasaţi în izolare şi vor rata JO 2020. Pentru care s-au pregătit, timp de cinci ani.

Alertată de această situaţie dramatică, toată echipa de gimnastică feminină a Statelor Unite a părăsit Satul Olimpic, după cum a anunţat NBC. Decizia a fost luată de comun acord şi confirmată de antrenorii lotului. 

S-a ajuns aici pentru că, începând de vineri, a crescut numărul cazurilor de COVID-19 din Satul Olimpic. Şi totul a culminat cu testul pozitiv pe care l-a avut Kara Eaker, rezervă în echipa de gimnastică a Statelor Unite. Adică, o sportivă vaccinată cu ambele doze, care deja a fost extrasă din Satul Olimpic şi plasată în izolare. Eaker se va întoarce în America, peste zece zile.

Colegele sale, în frunte cu vedeta Simno Biles însă, speră să aibă şansa de a concura la JO 2020. Şi tocmai de aceea s-au mutat la un hotel din Tokyo. „Credem că putem controla mai bine sportivii şi să avem grijă de sănătatea noastră, dacă stăm într-un hotel“, a declarat antrenorul Cecile Landi pentru NBC. 

CITEŞTE ŞI:

JO 2020 Tokyo, fotbal: Americancele, distruse! Turneul feminin a început cu rezultate şocante VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite