JO 2020 Tokyo, box: România are sportivi hrăniţi necorespunzător! Acuze grave lansate de Gîrleanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Gîrleanu are 1,60 de metri înălţime
Cosmin Gîrleanu are 1,60 de metri înălţime

Singurul pugilist român calificat la această ediţie a Jocurilor Olimpice a avut o ieşire nervoasă, după ce a fost eliminat din competiţie.

Dacă stelista Claudia Nechita a scris istorie prin victoria obţinută, în schimb, Cosmin Gîrleanu (22 de ani) a fost învins, în primul tur al categoriei 52kg. Gîrleanu a cedat în faţa bulgarului Daniel Asenov. Apoi, în dialog cu trimisul „Gazetei Sporturilor“ la Tokyo, jurnalistul Marian Ursescu, a criticat vehement condiţiile de care a avut parte, înainte de a fi trimis, la JO 2020.

Ce a spus Cosmin Gîrleanu?

*Nu mă dezavantajează înălţimea în ring, poate doar pregătirea. Mi-e ruşine să spun, nu am avut parteneri de antrenament, meciuri, se ştiau dinainte astea. Dar sunt campion trec peste tot.

*Nu am avut recuperare după antrenament, sparring-parteneri, mâncare de campion, şi multe altele. Sunt calificat de un an de zile la Jocurile Olimpice, dar condiţiile nu s-au îmbunătăţit nici măcar atunci! 

*Domnul antrenor Dumitru Dorobanţu doar ce s-a zbătut pentru mine. El mai plătea, mai găsea un sponsor. COSR? Nu ştiu dacă era treaba COSR să-mi dea de mâncare. Eu sunt sportiv şi-mi văd de treaba mea, eu doar boxez, nu sunt manager

*A fost mai bun, azi, ca mine, a fost ziua lui (n.r. - Daniel Asenov). Eu nu m-am simţit deloc bine, m-au copleşit şi emoţiile, nu mi-au mers picioarele, braţele o lovitură sau două, nu cum obişnuiesc eu să dau foarte multe lovituri, să stau aproape de adversar.

*Nu sunt supărat, sunt mândru că am ajuns aici şi mi-am reprezentat ţara, singurul boxer la masculin. Nu am decât 22 de ani, trebuie să mă întorc în sală şi să muncesc că peste trei ani va veni ediţia de la Paris 2024. Acolo vreau să demonstrez că merit să urc pe podiumul olimpic.

*Le cer scuze tuturor celor pe care i-am dezamăgit, ăsta e boxul, mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi promit că data viitoare va fi mai bine.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite