Sport

articolul anterior articolul urmator

JO 2020 Tokyo, fotbal: CTP, devastator cu naţionala olimpică a României! Cum a catalogat echipa lui Rădoi

23
25 Jul 2021 19:47:30
Autor: Amir Kiarash
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

România s-a calificat la turneul olimpic de fotbal, după o aşteptare de 57 de ani, Ce s-a întâmplat însă, astăzi, la Kashima, a risipit entuziasmul participării şi ne-a arătat cât de mult am decăzut.

România a primit o veritabilă corecţie fotbalistică, astăzi, la Kashima. Nu atât înfrângerea suferită în faţa Coreei de Sud (0-4) a durut, ci mai mult a deranjat modul în care au cedat jucătorii pregătiţi de Mirel Rădoi. Pentru că, având o echipă cârpită, fără mulţi oameni de bază, era clar că România porneşte cu şansa a doua, în faţa asiaticilor. Nimeni nu se aştepta însă la o replică atât de slabă a tricolorilor. 
 
Iar Cristian Tudor Popescu, care comentează fotbalul extrem de rar, a fost şi el indignat de ce a văzut la televizor. De aici şi postarea acidă pe care a avut-o pe contul său de Facebook.
 
Ce a scris Cristian Tudor Popescu?
 
O ciurdă speriată, vopsită în tricolor
 
Chiar dacă mi-am pus ceva speranţe în Mirel Rădoi, nu pot să n-o spun: aşa-zisa reprezentativă olimpică de fotbal a României, ajunsă la Tokyo, stârneşte mila. Acesta pare a fi sentimentul care i-a făcut pe coreeni să ne dea doar 4 goluri.
 
Nişte băieţi făcuţi grămadă, din care sare mingea ca din colţul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea, fugind ca să nu-i lovească balonul, un portar care o scapă din mâini printre picioare. Primitivism, rigiditate, orbecăială ziua-n amiaza mare. O neputinţă înghesuită pe jumătate de teren, căci de centru trec mai rar.
 
Nu înţeleg cum de nu-i crapă obrazul domnului Mirel Rădoi să arate, nouă şi lumii întregi, această ciurdă speriată, vopsită în tricolor.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Ludwig
25.07.2021, 20:26:43

Haha... sa te bata koreea de sud la fotbal...ce poate fi mai rau?! Pai daca imi luam eu cativa vecini burtosi si buhaiti de bautura, ii bateam pe galbejiti..

+8 (24 voturi)
Ciobanul Adevarului
25.07.2021, 20:53:02

@ Ludwig Pana sa se aduna gasca de la bloc pentru o miuta cu "galbejitii", te invit sa vezi un singur meci din campionatul sud-coreean de fotbal: aia depun intr-o repriza mai mult efort decat o fac toate echipele romanesti de club intr-o singura etapa. Iar acum, fugi la incalzire si da gata o bere rece, sa te racoresti!

+13 (17 voturi)
florin bala
25.07.2021, 20:31:21

expresia cea mai autentica a realitatii societatii romanesti e vizibila in fotbal: incropeala. pretentii. muci. zero. prostie, manelism si cocalareala. aceleasi calitati razbat si se intrevad si prin mersul litoralului national in si in afara sezonului ...

+10 (12 voturi)
Tudor Vladimirescu
25.07.2021, 20:36:34

Ciurdă... De când n-am mai auzit cuvântul ăsta... Dar se potrivește mănușă însăilării patronate de FRF și botezate pompos „echipa olimpică de fotbal a României”. Oricât ar părea de curios, neisprăvitul de Rădoi e mai puțin vonovat decât Burleanu - pentru că ultimul l-a ales pe primul...

+7 (7 voturi)
Loki
25.07.2021, 20:39:41

La fotbalul romanesc n-o sa ma mai uit niciodata in viata mea, niste scursuri, pentru mine fotbalul romanesc a murit incepand cu anii '98.

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările