JO 2020 Tokyo, fotbal: România, pulverizată de Coreea! Cum arată clasamentul grupei şi şansele la calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România - Coreea de Sud - JO Tokyo 2021 - 25 iul 2021 / FOTO Getty Images

În etapa a doua a Grupei B a turneului olimpic, selecţionata de fotbal a României U23 a fost umilită de reprezentativa din Coreea de Sud, fiind învinsă cu un scor sever, 4-0 (1-0).

În partida de debut la JO 2020, „tricolorii” obţinuseră o victorie norocoasă, 1-0 cu Honduras, succesul venind ca urmare a unui autogol al fotbaliştilor din America Centrală. 

Chiar dacă au pierdut fără drept de apel meciul de duminică,  nu se poate spune că şansa i-a părăsit complet pe jucătorii lui Mirel Rădoi. Pe stationul din Kashima am asistat la o prestaţie dezolantă a jucătorilor noştri, iar rezultatul final ar fi putut fi şi mai drastic, însă ratările asiticilor şi mai multe intervenţii inspirate ale portarului Aioani au păstrat diferenţa în limitele unei oarecare decenţe. 

Exceptând primele zece minute ale meciului, s-a jucat practic la o singură poartă, ocaziile adunându-se în dreptul asiaticilor. Coreenii au irosit bune oportunităţi de a marca în minutele 11, 24, 39, 43, 45, însă au intrat în avantaj la cabine, după ce Marius Marin (27) a vrut să degajeze o centrare pe partea dreaptă, însă şi-a trimis mingea în propria poartă.

Tricolorii au beneficiat de unica lor ocazie şi de singurul şut pe poartă din acest meci la şase minute de la deschiderea scorului, în urma unei gafe copilăreşti a portarului advers, care a prins mingea după o pasă trimisă de un coechipier, însă lovitura indirectă nu a fost fructificată. Situaţia echipei noastre a devenit şi mai gravă în ultimul minut al primei reprize, după ce Ion Gheorghe a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

Cu un om mai puţin pe teren, misiunea României a devenit una imposibilă. Coreea de Sud a continuat să atace susţinut şi, chiar dacă a ratat la fel de mult ca în prima repriză, a reuşit să mai înscrie de alte trei ori prin Um (59 - şut deviat) şi Lee (83 - dintr-un penalty acordat pentru un fault al lui Grigore - şi 89)

În ciuda eşecului la scor, România poate ajunge încă în sferturile de finală, o victorie în ultimul meci, cu Noua Zeelandă, garantând tricolorilor ocuparea unuia dintre primele două locuri în grupă. Un rezultat de egalitate ne va trimite 100% acasă.

Citeşte şi: JO 2020 Tokyo, fotbal: Rădoi, explicaţiile dezastrului din meciul cu Coreea de Sud: "O lecţie de fotbal, o umilinţă"

JO, Clasamentul Grupei B: 

1. Coreea de Sud   2 1 0 1 4-1 3p

2. Honduras           2 1 0 1 3-3 3p

3. Noua Zeelandă  2 1 0 1 3-3 3p

4. România            2 1 0 1 1-4 3p

Rezultatele şi programul meciurlor din grupa României 

Joi, 22 iulie

Noua Zeelandă - Coreea de Sud 1-0

România - Honduras 1-0

Duminică, 25 iulie

Noua Zeelandă – Honduras 2-3

România – Coreea de Sud 0-4

Miercuri, 28 iulie

România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României

Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite