JO 2020 Tokyo: Imaginea care face înconjurul lumii! Cum a fost fotografiat un campion olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tom Delay
Tom Delay

Jocurile Olimpice furnizează, zilnic, momente memorabile. Dar cel cu britanicul Tom Daley în prim-plan e, cu adevărat, simpatic.

Tom Delay (27 de ani) continuă să fie în centrul atenţiei, la Tokyo, şi după ce şi-a încheiat participarea în competiţie. Şi nu oricum, ci cucerind medalia de aur, la proba de 10 metri platformă sincron, alături de Matty Lee (23 de ani). 

A fost a treia medalie olimpică din palmaresul lui Delay, care a luat două medalii de bronz, la JO 2012 şi la JO 2016. 

Doar că, de această dată, aurul cucerit de sportivul britanic a readus în atenţia publicului orientarea sa sexuală. În 2013, Delay a recunoscut că e homosexual, după care, în 2017, el s-a căsătorit cu Dustin Lance Black, un scenarist de Oscar. Cei doi au împreună un copil din 2018. 

După ce a devenit campion olimpic, la Tokyo, Delay a făcut o declaraţie plină de curaj: „Când eram mai tânăr, credeam că nu o să pot reuşi nimic tocmai din cauză că sunt homosexual. Să ajung acum campion olimpic arată că pot reuşi orice în viaţă“.

La câteva zile după această dezvăluire, Delay a fost forografiat, în tribune, la Tokyo, în timp ce croşeta, iar fotografia a devenit, imediat, virală:

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite