Sport

articolul anterior articolul urmator

JO 2020 Tokyo: Indonezia îşi răsfaţă campioanele olimpice. Ce vor primi fetele care au luat aurul

0
4 Aug 2021 12:10:26
Autor: Amir Kiarash

O ţară cu 270 de milioane de locuitori, Indonezia are opt medalii de aur, în istoria participărilor la Jocurile Olimpice. Dintre care una a venit acum, la Tokyo 2020.

Indonezia savurează şi acum aurul cucerit de perechea Greysia Polii - Apriyani Rahayu, la badminton. Chiar dacă delegaţia asiatică mai are patru medalii la JO 2020 (una de argint şi trei de bronz), titlul olimpic cucerit de fete a declanşat o adevărată nebunie.
 
Din capul locului, autorităţile au anunţat că Polii şi Rahayu vor fi răsplătite generos, urmând să primească suma de 295.000 de euro pentru victoria lor în finală. Pe lângă acest premiu în bani însă, cele două vor primi şi alte cadouri. Unele neobişnuite pentru un triumf sportiv! 
 
Concret, un dezvoltator imobiliar a anunţat că cele două campioane olimpice vor primi câte un apartament în capitala Jakarta. Apoi, o firmă de telefonie mobilă a decis că Polii şi Rahayu să primească abonamente gratuite, cu minute nelimitate, pentru restul vieţii. Iar proprietarii unei cafenele din Jakarta au promis că fetele de aur vor primi cafea, gratis, cât vor trăi.
 
Cea mai neaşteptată recompensă a fost promisă însă din partea autorităţilor locale din insula Sulawesi, unde s-a născut Apriyani. Aceasta va primi un teren, pentru a-şi construi o casă, plus cinci vaci, după performanţa realizată, la Tokyo.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările