Sport

articolul anterior articolul urmator

JO 2020 Tokyo, înot: Popovici, o „bestie“, la 16 ani! Interviu remarcabil după cursa de 200 de metri liber

5
27 Jul 2021 11:36:20
Autor: Amir Kiarash

David e la prima participare la Jocurile Olimpice, însă arată deja o maturitate incredibilă pentru vârsta şi experienţa sa. Şi nu doar din punct de vedere al rezultatelor, ci dacă ne uităm şi la capacitatea sa de a vorbi cu presa.

Se mai întâmplă ca sportivii, inclusiv cei cu mare experienţă, să dea declaraţii emoţionale, nu mereu cele mai elegante, după competiţii. Iar dacă rezultatul n-a fost cel dorit, obiectivul fiind ratat pe muchie de cuţit, dezamăgirea şi frustrarea sunt cu atât mai mari.
 
David Popovici (16 ani) a ratat bronzul olimpic, în finala probei de 200 de metri liber, la doar două sutimi! Când te uiţi pe clasamentul final şi vezi diferenţa care există între locurile 3 şi 4, îţi vine, parcă, să urli! Mai ales că David trebuie să aştepte până în 2024 pentru a ataca medalia olimpică, în proba în care astăzi a ratat de puţin podiumul. 
 
 
Chiar şi aşa, puştiul de doar 16 ani a fost capabil să vorbească cu o maturitate extraordinară, după finala de marţi dimineaţă. În dialog cu reporterul „Gazetei Sporturilor“, Marian Ursescu, aflat la Tokyo, Popovici chiar a avut puterea de a glumi pe seama locului 4 pe care s-a clasat, la 200 de metri liber.
 
Ce a spus David Popovici pentru „Gazeta Sporturilor“?
 
*Mi-am ros unghiile (râde). Mi le rod de când sunt mic! Poate dacă lăsam o unghie, ajungeam locul 3. Dar nu mai contează, am venit aici setat să înot cât de bine pot eu, am şi reuşit, nu aş putea să fiu mai fericit.
 
*Să vedem ce o să-mi reproşeze antrenorul Adrian Rădulescu. Eu nu pot decât să mă bucur pentru tot ce am făcut! O să se bucure şi el, sunt sigur. Scopul meu, iniţial, nu a fost să iau o medalie, ci să câştig cât de multă experienţă se poate, să pot să le arăt tuturor la ce nivel aduc crowl-ul şi înotul.
 
*Eu nu consider că am pierdut o medalie, ci doar că am câştigat locul 4!
 
*Cred că m-am descurcat foarte bine, am reuşit să fac tot ce mi-am propus, să plec mai tare pe prima parte, acolo, să fac întoarcerea nu ştiu cum, chestii de înotător! Sunt sigur că mi-am construit-o aproape perfect.
 
*Pe ultima lungime ştiam că nu e niciunul mai bun ca mine! Ştiam ce aveam de făcut, am dat totul, am dovedit ce aveam de dovedit, în primul rând mie.
 
*Finala de 200 de metri liber a fost o încălzire un pic cam lungă şi cam grea, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. La 100 de metri liber, să vă aşteptaţi la un rezultat cel puţin la fel de bun ca şi la 200 de metri!
 
*Nu am simţit niciun fel de presiune, există, dar nu o las să mă afecteze. Deşi sunt nişte bestii ale înotului cele cu care înot, mi-am câştigat dreptul să fiu lângă ele. Şi să devin şi eu o bestie!
Vă mulţumesc pentru energia pozitivă şi toate gândurile bune pe care le simt de aici, din Tokyo. Sunt mândru ca sunt român!
David Popovici, pe Facebook
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ionel Marcu
27.07.2021, 11:46:36

Două sutimi! Locul trei a avut 40 de sutimi față de precedentul iar locul cinci vine tot cam la 40 de sutimi după Popovici! A pierdut bronzul la o unghie!

-3 (7 voturi)
octavian calin
27.07.2021, 11:48:10

Bravo baiete ,arati ca ai calitati de mare campion dar si multa educatie primita de acasa ,pentru ca sunt multi tineri la noi care sunt deja mai mari ca varsta si sunt din pacate niste rebuturi umane deja ..

-8 (10 voturi)
Zev Zevescu (Russkii korabli, idi nahui)
27.07.2021, 11:56:59

Ce om! O sa ajunga departe, si are numa' 16 ani, are tot timpul. Si s-a terminat si cu 'legenda' ca sportivii, mai ales cei mai tineri, sunt batuti cap. Iaca un contraexemplu, nu stiu sa vorbeasca marii PhD ai politicii si economiei romanesti cum vorbeste David. 2024 - e adevarat, mai e umpic pana acolo, dar in fond el o sa aiba ce, venerabila varsta de nici 20 de ani?

+1 (1 vot)
Kongo-Müller
27.07.2021, 12:02:42

Bravo David, felicitari ! Acest loc 4 valoreaza enorm, chiar daca nu ai primit nici o medalie pentru el. Ai tot viitorul in fata ta si sunt sigur ca in 2024 ani vei lua Aur. Dar pana atunci iti vei umple tolba cu medalii natioanale, europene si mondiale

-4 (4 voturi)
Dem Cristi
27.07.2021, 12:31:34

Dupa cum se observa nu muschii si gabaritul conteaza la inot viteza. tehnica de frecare minima cu apa, usurinta de inaintare. citisem de el in stiri anterior nu imi inchipuiam ca e asa firav, credeam ca e un pachet de muschi. Sper ca vom mai avea sperante in el cel putin alte doua olimpiade de acum incolo spre deosebire de marea campioana Diana Mocanu singura din istoria inotului cu doua medalii de aur olimpice, care din pacate la numai 18 ani a abandonat cariera de performanta

Modifică Setările