Sport

articolul anterior articolul urmator

JO 2020 Tokyo: Premiu de consolare pentru România, după încă o zi fără medalie. Bianca Ghelber, rezultat mare

5
3 Aug 2021 16:26:43
Autor: Amir Kiarash
Bianca Perie Ghelber
Bianca Perie Ghelber

Delegaţia tricoloră a bifat a 5-a zi la rând în care niciun sportiv n-a mai ajuns pe podiumul olimpic, în Japonia.

România are, în continuare, cele patru medalii (un aur, trei de argint) cu care a încheiat prima săptămână a Jocurilor Olimpice.
 
Din păcate, astăzi, când am avut trei finale, am eşuat în a ne îmbunătăţi bilanţul. Pentru că, mai întâi, în zorii zilei, echipajul format din Victor Mihalachi şi Cătălin Chirilă a ratat podiumul în proba de canoe dublu 1.000 de metri, după cum „Adevărul“ a scris aici.
 
Apoi, a venit vestea extrem de tristă a retragerii Larisei Iordache, cu două ore înainte de finala de la bârnă. 
 
În fine, după ora 14.35, ora României, în finala de la aruncarea ciocanului a intrat Bianca Perie Ghelber, care a prins concursul pentru medalii de pe locul 11 din 31, în calificări. Atunci, Bianca a avut o aruncare de 71,72 de metri.
 
În finală, sportiva de 31 de ani, aflată la a treia participare la Jocurile Olimpice, şi-a îmbunătăţit rezultatul. Iată ce a făcut, în cele şase încercări pe care le-a avut la dispoziţie:
 
1 - 70.15 metri
 
2- Aruncare ratată
 
3. 74.18 metri (Personal Best)
 
4. 70.32 de metri
 
5. 71.70 de metri
 
6. Aruncare ratată
 
Cu rezultatul de la a treia încercare, 74.18, Bianca a stabilit un record personal. Cu care a încheiat finala pe locul 6. 
 
Miercuri, sperăm la un bronz
 
România va avea doi sportivi în acţiune, în probele de miercuri de la JO 2020. Dacă Alexandru Novak va concura în calificări, în schimb, Kriszta Incze (foto) va avea şansa de a cuceri medalia de bronz, la lupte libere. 
 
 
Incze (25 de ani) a concurat, marţi dimineaţă, trecând de Marianna Sastin (Ungaria), în optimi, scor 3-1. Apoi însă, în sferturi, a pierdut în faţa lui Aisuluu Tynybekova (Kârgâzstan), scor 0-6. Cum Aisuluu Tynybekova a avansat, ulterior, în finală, Incze va reveni în lupta pentru bronz. Şi va avea nevoie de două victorii, mai întâi, cu Anastasija Grigorjeva (Letonia), iar apoi cu Iryna Koliadenko (Ucraina).
 
Iată programul românilor care vor concura, miercuri, la JO 2020:
 
ATLETISM
 
03:05 (Olympic Stadium) aruncarea suliţei - masculin - calificări Grupa A: Alexandru Mihăiţă Novac
 
LUPTE
 
05:00 (Makuhari Messe A) cat. 62 kg feminin, libere - recalificări: Kriszta Tunde Incze - Anastasija Grigorjeva

Bilanţul României, la JO 2020, după prima săptămână
 
Sport        Concurent / Echipaj                        Medalia
 
Scrimă     Ana Maria Popescu                         Argint la individual
 
Canotaj    Ancuţa Bodnar, Simona Radiş       Aur la dublu vâsle
 
Canotaj   Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari                                                                                Argint la patru rame masculin, fără cârmaci
 
Canotaj   Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă   Argint la dublu rame masculin
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Olteanu Dan
3.08.2021, 16:58:22

Bravo Bianca!

+2 (2 voturi)
Olteanu Dan
3.08.2021, 17:11:24

In conditiile in care normele de control au disparut din programa scolara si nu am mai auzit de competitii de tetratlon in scolile generale cum pot oare antrenorii de atletism sa gaseasca copii cu potential care sa devina performerii de maine? Daca ne uitam pe tabelele cu recorduri de juniori si seniori la atletism observam ca multe recorduri au zeci de ani vechime. Intr-o vreme fetele noastre dominau cursele de semifond azi nu mai intra nici in semifinale.Alta data ne bateam la medalii acum avem mai putine finale decat medalii alta data. Cauzele acestui regres au radacini adanci. Sportul este un mod de viata. Din pacate natiunea noastra nu prea practica sportul . Statul socialist a incercat sa schimbe ceva dar urmarind sa obtina rezultate in timp scurt nu a adoptat o strategie pe termen lung care sa schimbe atitudinea societatii fata de sport

+4 (4 voturi)
AndreiM11
3.08.2021, 20:08:33

Pe burta goala sa zicem "multumesc" ca am ajuns aici..

0 (4 voturi)
costea petre
3.08.2021, 21:09:04

Nu inteleg pentru care motiv nu se foloseste limba romana corect in jurnalism, de exemplu in locul romanescul "record personal" se foloseste barbarismul "personal best". Pe langa faptul ca suna ca dracu intr-o propozitie care se vrea in limba romana, spune despre autorul formularii ridicole ca este un snob. Prima oara am auzit aceasta formulare la sarmanul Cosmin Cernat, dar de la el nu poti avea nici o pretentie.

+19 (19 voturi)
Utilizator Adevărul
4.08.2021, 10:25:28

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările