JO 2020 Tokyo: România, noi speranţe la medalii! De unde putem primi veşti bune, în următoarele ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Alexuc-Ciurariu
Alin Alexuc-Ciurariu

Deocamdată, după ce sportivii de la cantoaj şi-au încheiat probele, asistăm la o „secetă“. Din fericire, această situaţie se poate schimba.

România are, deocamdată, un aur şi trei medalii de argint, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Şi, din păcate, sporturile în care eram cotaţi cu şanse reale la podium, au cam trecut.

Ceea ce nu înseamnă însă că e imposibil să ne îmbunătăţim bilanţul de până acum, în următoarele zile. Din contră!

O veste bună a venit, astăzi, de la luptele greco-romane. Aici, Alin Alexuc-Ciurariu (130kg) a fost învins, în optimi, de cubanezul Mijain Lopez Nunez. Cum acesta a avansat în finală însă, toţi adversarii pe care i-a învins pe drum vor intra în lupta pentru bronz. 

Aşadar, luni dimineaţă, de la ora 05.00, ora României, Alin Alexuc-Ciurariu îl va întâlni pe iranianul Amin Mirzazdeh. Cine va câştiga acest duel va avansa apoi în meciul pentru bronz, unde îl va întâlni pe turcul Kayapaal Riza, care a fost chiar cotat cu şanse la medalia de aur, însă a fost învins de Mijain Lopez Nunez. 

În celălalt meci pentru bronz, la 130kg, Elias Kuosmanen (Finlanda) îl va înfrunta pe Sergey Semenov (Comitetul Olimpic Rus). Învingătorul se va duela apoi cu Yasmani Acosta (Chile). La luptele greco-romane se acordă două medalii de bronz. 

Aurul va fi disputat de Mijain Lopez Nunez (Cuba) şi de Iakob Kajaia (Georgia).

Ghleber

Bianca Perie Ghelber, în finală, cu şanse la podium

O surpriză plăcută poate veni din partea Biancăi Perie Ghelber. Aceasta s-a calificat în finala probei de aruncarea ciocanului. Sportiva de 31 de ani, aflată la a treia participare la Jocurile Olimpice, va ataca podiumul olimpic, în finala programată pentru marţi, după ora 13.00, ora României (TVR 1, Eurosport). 

Bianca a prins finala de pe locul 11 în calificări, cu o aruncare de 71,72 de metri. Primele 12 sportive, dintre cele 31 care au concurat, au avansat în finală.

Pingpong

Fetele de la tenis de masă, misiune infernală

Şi echipa feminină de tenis de masă rămâne în cărţi pentru medalia olimpică. Eliza Samara, Bernadette Szocs şi Dana Dodean Monteiro au trecut, în optimi, de Egipt, scor 3-0. 

Fetele vor reveni în competiţie, luni dimineaţă, de la ora 08.30 (TVR 1, Eurosport), urmând să întâlnească Hong Kong, în sferturi. Ceea ce se anunţă o misiune infernală, asiaticele având, în mod evident, prima şansă.

Iată programul sportivilor români care vor concura, luni, la Jocurile Olimpice:

ATLETISM

*03:47 (Olympic Stadium) 1.500 m feminin - primul tur al calificărilor - seria a 2-a: Claudia Mihaela Bobocea

KAIAC-CANOE

*04:13 (Sea Forest Waterway) canoe-2 masculin - 1.000 m - seria a 2-a: Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi

*06:21 (Sea Forest Waterway) canoe-2 masculin - 1.000 m - sferturi de finală: Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi (dacă se califică)

LUPTE

*05:00 (luptele greco-romane, 130kg) - Alin Alexuc-Ciurariu - Amin Mirzazadeh (Iran).

*13:30 - Alin Alexuc-Ciuraru (dacă se califică) - Rıza Kayaalp (Turcia)

TENIS DE MASĂ

*08:30 (Tokyo Metropolitan Gymnasium) echipe feminin - sferturi de finală: România - Hong Kong

Bilanţul României, la JO 2020, după prima săptămână

Sport Concurent / Echipaj                           Medalia

Scrimă Ana Maria Popescu                           Argint la individual

Canotaj Ancuţa Bodnar, Simona Radiş   Aur la dublu vâsle

Canotaj Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari                                                                                Argint la patru rame masculin, fără cârmaci

Canotaj Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă Argint la dublu rame masculin

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite