JO 2020 Tokyo, scrimă: Un argint cât o maşină de lux! Câţi bani va lua Ana Maria Popescu pentru locul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Branza

Aflată la ultima participare la Jocurile Olimpice, sportiva de 36 de ani are viitorul asigurat, în condiţiile în care, înainte de performanţa de astăzi, câştigase şi alte două medalii olimpice.

Ana Maria Popescu (fostă Brânză) şi-a ratat ultimul obiectiv dintr-o carieră glorioasă: câştigarea aurului olimpic. Din păcate, „Brânzică“ a mai pierdut o finală olimpică, la individual, şi rămâne „Spadasina de argint“.

Chiar şi al doilea loc de pe podiumul olimpic se răsplăteşte generos, în România. Pentru că prima alocată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) pentru un argint e de 50.000 de euro. 

Prin comparaţie, pentru aurul cucerit cu echipa României, la JO 2016, Ana Maria a primit 70.000 de euro şi o rentă viageră. Iar în 2008, după ce a luat argintul olimpic, „Brânzică“ a fost răsplătită cu 28.000 de euro.

70.000 de euro e suma pe care o va primi fiecare campion olimpic român, după JO 2020. Clubul la care e legitimat sportivul poate oferi, la rândul său, suma de 35.000 de euro. COSR le va da medaliaţilor de aur şi câte o maşină Toyota Camry.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite