JO 2020 Tokyo, scrimă: România, alături de „Brânzică“. Ana Maria e la două victorii de aurul olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: anamariabranza.ro
FOTO: anamariabranza.ro

Sportiva de 36 de ani e singura campioană olimpică din lotul României deplasat la Tokyo. Şi e la două victorii de o performanţă magnifică prin care să-şi marcheze ultima participare la JO.

Ana Maria Popescu (fostă Brânză) are deja două medalii olimpice în palmaresul ei, un argint cucerit, în 2008, la Beijing, la individual, şi un aur pe care l-a luat cu echipa feminină, în 2016, la Rio de Janeiro. Acum, la Tokyo, „Brânzică“ se luptă pentru aurul olimpic la individual. Şi e în grafic!

După ce a stat în turul de 64, fiind calificată direct în tabloul de 32, Ana Maria Popescu a învins-o pe Tikanah Kiria Rahman Abdul (Singapore) cu scorul de 15 - 10. Apoi, în optimi, românca de 36 de ani a trecut de Song Se-ra (Coreea de Sud). 

Potrivit Federaţiei Române de Scrimă, pe pista roşie din „Makuhari Messe Event Hall“, Ana a condus ostilităţile, având pe tabelă 7-2 şi 11-3. impunându-se, în final, cu 15-6. 

Ana Maria Popescu s-a calificat în sferturi, unde a întâlnit-o pe Julia Beljajeva (Estonia), o sportivă cu şapte ani mai tânără, dublă campioană mondială (2013 - individual şi 2017 - cu echipa). 

După un duel sufocant cu Beljajeva, românca s-a impus cu 15-8. Şi e în semifinalele probei olimpice, la două victorii de medalia de aur! 

În semifinale, Ana Maria se va duela cu o altă spadasină din Estonia, urmând să o întâlnească pe Katrina Lehis. Semifinala va începe la ora 12.30, ora României, şi va putea fi văzută, în direct, la TVR1.

În cealaltă semifinală se vor lupta Alizanat Murtazaeva (Comitetul Olimpic din Rusia) şi Sun Yiwen (China). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite