JO 2020 Tokyo: Sportivii de la canotaj, primiţi ca nişte eroi la revenirea în ţară VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (dreapta)
Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (dreapta)

Delegaţia care ne-a adus trei medalii, una aur şi două de argint, s-a întors în România, fiind primită în Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă“.

Dacă precedenta acţiune de acest gen, cea cu Ana Maria Popescu (scrimă), a furnizat un scandal uriaş, de această dată, evenimentul a avut o atmosferă mult mai liniştită.

La revenirea sportvilor de la canotaj n-a asistat însă şi Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului. Motivul? Acesta se pregăteşte pentru participarea, ca sportiv, la Jocurile Paralimpice, care vor fi găzduite tot de Tokyo (24 august - 5 septembrie). Totuşi, ministrul Novak a avut un mesaj pentru sportivii din lotul de canotaj.

„Dragi sportivi, bine aţi venit acasă! Vă aşteaptă o ţară întreagă. Trei dintre cele patru medalii vi se datorează vouă. Performanţele voastre s-au scris cu efort, cu muncă, cu sacrificii şi renunţări. V-am văzut palmele, v-am văzut epuizaţi de efort, v-am văzut lacrimile de bucurie, dar şi pe cele de tristeţe sau dezamăgire . Iertaţi-ne pentru că vă credem supraoameni şi avem aşteptări atât mari de la voi.

Dar chiar nu sunteţi nişte oameni obişnuiţi. Voi sunteţi campionii noştri! Aţi dovedit asta de atâtea ori, aţi dovedit-o şi acum. Cinste vouă. Felicitări staff-ului şi Federaţiei de Canotaj. Canotajul românesc a devenit sinonim cu succesul. Vă mulţumesc tuturor. Îi mulţumesc doamnei Lipă pentru felul în care se bate zi de zi pentru le asigura cele mai bune condiţii sportivilor“, a fost mesajul lui Eduard Novak.

La JO 2020, canotoarele şi canotorii români au obţinut următoarele rezultate:

*Ancuţa Bodnar, Simona Radiş - Aur la dublu vâsle

*Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari - Argint la patru rame masculin, fără cârmaci

*Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă - Argint la dublu rame masculin

*Echipajul 8+1 feminin - Locul 6

*Echipajul 8+1 masculin - Nu s-a calificat în finală

*Echipajul de dublu vâsle feminin categorie uşoară (Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă) - Locul 6

*Echipajul de dublu rame feminin (Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi) - Locul 9

*Echipajul de dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache) - Locul 9

*Echipajul de patru rame fără cârmaci feminin (Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu şi Cristina Georgiana Popescu) - Locul 9

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite