JO 2020 Tokyo, tenis: Imagini teribile! Paula Badosa, scoasă cu căruciorul de pe teren! Organizatorii, acuzaţi dur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Badosa, distrusă din cauza căldurii
Paula Badosa, distrusă din cauza căldurii

Actuala ediţie a Jocurilor a devenit nu doar un dezastru financiar, din cauza pandemiei, ci şi unul organizatoric, după perioada aleasă pentru eveniment.

Tokyo a mai găzduit o dată Jocurile Olimpice de Vară, în 1964. Atunci însă, evenimentul a fost marcat de un amănunt inedit. Pentru că umiditatea şi căldura verii au făcut ca probele să aibă loc, în toamnă, între 10 şi 24 octombrie.

Acum însă, deşi oraşul e acelaşi ca în 1964, s-a considerat că JO 2020 poate să aibă loc, în plină vară! Iar această decizie îi loveşte, în primul rând, pe sportivi. După cum s-a şi văzut acum, în turneul de tenis. Pentru că aici au ieşit nişte momente dramatice cauzate de condiţiile meteo.

În confruntarea Paula Badosa (Spania, 29 de ani) - Marketa Vondrousova (Cehia, 42 WTA) din sferturi, jucătoarea iberică de 23 de ani a fost scoasă de pe teren într-un scaun cu rotile, după ce i s-a făcut rău, din cauza căldurii! Incidentul s-a petrecut la finalul primului set pe care Badosa l-a pierdut cu 3-6. Din păcate, Paula nu s-a refăcut, nici după ce a primit îngrijiri medicale şi a trebuit să abandoneze.

IATĂ IMAGINILE CU PAULA BADOSA

Medvedev către arbitru: „Cine răspunde, dacă mor?“

Tot astăzi, însă în proba masculină de tenis, căldura şi umiditatea au făcut ravagii. Şi l-au revoltat pe rusul Daniil Medvedev (2 ATP), în timpul confruntării pe care a câştigat-o cu italianul Fabio Fognini (31 ATP), scor 6-2, 3-6, 6-2.

În actul secund, suferind vizibil din cauza temperaturii, Medvedev s-a dus la arbitrul de scaun şi i-a spus: „Pot termina meciul, dar pot muri pe teren. Dacă mor, cine îşi va asuma responsabilitatea?“.

IATĂ CUM IZBUCNIT DANIIL MEDVEDEV PE TEREN

După aceste două incidente, mai mulţi jucători de tenis au acuzat condiţiile în care sunt organizate Jocurile.

*Novak Djokovici:  E foarte greu. Din cauza faptului că e foarte cald şi umiditatea e ridicată, căldura rămâne în teren. În alte zile, a mai bătut vântul, te mai ajuta să te răcoreşti, dar astăzi a fost o provocare. Mă bucur că am trecut de acest prim hop.

*Fabio Fognini: Nici nu ştiu dacă ăsta mai e tenis. Condiţiile sunt de-a dreptul extreme. Nu mai spun că mingile sunt foarte rapide, parcă zboară. Am mai jucat în situaţii dificile, cum e în Australia, dar aici e prea de tot.

*Gilles Simon: E inacceptabil. Ne tratează de parcă am fi roboţi, dar nu avem ce face. Suntem singuri, fără ajutor. Timpul de recuperare dintre game-uri e inacceptabil (n.r. 60 de secunde, în loc de 90, cum e la alte întreceri). Mă gândesc că oamenii care au decis asta nu au jucat niciodată tenis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite