Sport

articolul anterior articolul urmator

Sportivul algerian care s-a retras de la JO pentru a nu înfrunta un adversar israelian se declară mândru şi bucuros că a înfuriat „entitatea sionistă“

20
29 Jul 2021 20:34:48
Autor: George-Andrei Cristescu
Fethi Nourine
Fethi Nourine

Judoka algerian Fethi Nourine, care s-a retras de la Jocurile Olimpice după tragerea la sorţi care a arătat că era posibil să înfrunte un israelian, s-a declarat mândru de decizia sa, informează AFP.

Sportivul a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Judo şi acreditarea lui Nourine la JO a fost retrasă după decizia de săptămâna trecută a algerianului. Joi, Nourine a revenit în Algeria.

„Am fost şocat când am văzut că tragerea la sorţi mă opunea unui judoka de ‘entitate sionistă’. Nu mă aşteptam, însă nu am ezitat să iau decizia de a mă retrage. Am luat decizia împreună cu antrenorul meu şi sunt mândru”, a spus sportivul, întâmpinat la aeroport de un grup de fani.

„Mă bucur că am înfuriat ‘entitatea sionistă’ şi că am primit mesaje de susţinere din lumea arabă. Această decizie mă onorează şi onorează statul algerian, pentru că preşedintele Abdelmadjid Tebboune a declarat că nu binecuvântăm normalizarea (relaţiei cu Israel) şi că susţinem cauza palestiniană”, a mai afirmat Fethi Nourine.

La 23 iulie, Fethi Nourine a decis să se retragă din competiţie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a nu fi nevoit să înfrunte un adversar israelian pe partea sa de tablou. Nourine (-73 kg) urma să-l aibă ca adversar mai întâi pe sudanezul Mohames Abdalrasool, iar apoi, în caz de victorie, pe israelianul Tohar Butbul.

Nu este prima dată când Nourine se retrage dintr-o competiţie din această cauză. El a procedat la fel şi la Mondialele din 2019. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Noah_Scînteia@Vancouver.ca
29.07.2021, 20:39:46

N-a infuriat pe nimeni altcineva decat pe el... si a dovedit inca o data ca religia otraveste totul !

+11 (59 voturi)
Ovidiu Olariu
29.07.2021, 21:33:54

Nu sunt necesare prea multe comentarii ! Iatā declaratia surprinzatoare a sportivului algerian: „Am fost şocat când am văzut că tragerea la sorţi mă opunea unui judoka de ‘entitate sionistă’. Nu mă aşteptam, însă nu am ezitat să iau decizia de a mă retrage. Am luat decizia împreună cu antrenorul meu şi sunt mândru” ! Nu se intamplā pentru prima datā in istorie cand un individ demostreazā ca a fi un mare sportiv nu inseamnā neaparat ca respectivul sta foarte bine si cu inteligentza ! S-ar putea oare spune altceva intr-o asemenea situatie ? In mod sigur, nu ! Sportivul algerian a stiut, din start, unde se duce si, in acelasi timp, a stiut ca era posibil sa fie pus in situatia de a se confrunta cu un sportiv de alta religie, inclusiv cu un evreu ! Concluzia acestei situatii neverosimile este una singurā: algerianul este un fanatic religios ! Un asemenea "sportiv" nu are ce sa caute la o confruntare internationalā ! Decizia Federatiei Internationale de Judo este corectā: sportivul algerian a fost suspendat !

+8 (44 voturi)
John McClane
29.07.2021, 20:57:43

Nu e o atitudine rea si nici unilaterala, fiind de fapt o replica data unei politici de stat. Varianta inversa o avem aici: in tara asta se pisiceste oricine e un pic nationalist. Ca sa nu infurie pe cine a ocupat tara.

-56 (60 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
29.07.2021, 21:22:14

Un cretin spalat pe creier...

-49 (65 voturi)
Expat Gabriel
29.07.2021, 21:27:00

Ce-i mai prost e că ideea de non combat , sau cum s-o numi ea, vine de la sportiv. Dacã era vreun regim dictatorial şi sportivul primea ordin, mai înţelegeam dar aşa ...

-51 (57 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările