Jürgen Klopp, acuzaţii dure legate de răspândirea coronavirusului: „A fost un act criminal!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa italiană notează faptul că Jürgen Klopp ar fi calificat drept un „act criminal” desfăşurarea meciului retur dintre Liverpool şi Atlético Madrid, din optimile de finală ale Champions League, pe fondul extinderii uriaşe a coronavirusului.

Dezvăluirea a fost făcute de către antrenorul lui Everton, Carlo Ancelotti, care a acordat, recent, în presa italiană, în „Corriere dello Sport”. Acolo, antrenorul în vârstă de 60 de ani a povestit că tehnicianul celor de la Liverpool, Jürgen Klopp, a catalogat drept un „act criminal” desfăşurarea returului dintre Liverpool şi Atlético Madrid, partidă încheiată cu 1-0 (2-3 după penaltiuri), care a condus la eliminarea „cormoranilor” din cea mai importantă competiţie intercluburi.

Antrenorul italian a povestit cum neamţul i-a vorbit despre îngrijorările sale legate din confruntarea disputată pe 11 martie 2020. Atunci, „cormoranii” au fost eliminaţi de către gruparea din Madrid, o înfrângere care nu a fost acceptată uşor de Jürgen Klopp. Ulterior, meciurile de pe continentul nostru au fost suspendate, din dorinţa de a încetini răspândirea coronavirusului la nivel global. 

„Să ne pregătim pentru o contracţie generală”

„Klopp mi-a spus că disputarea acelei partide în asemenea condiţii a fost un act criminal”, a declarat tehnicianul italian, adăugând „Trăim o viaţă cu care nu eram obişnuiţi şi care ne va schimba mult. Sper să ne schimbe pe toţi, începând cu fotbalul. Economia se va schimba la toate nivelurile, drepturile TV vor avea o valoare mai mică, jucătorii şi antrenorii vor câştiga mult mai puţin, biletele nu vor mai fi scumpe pentru că nici oamenii nu vor mai fi plătiţi cu atâţia bani. Să ne pregătim pentru o contracţie generală. 

„Fotbalul e ultima mea grijă, acum”

(...) E ultima mea preocupare, acum (n.r. fotbalul). Dacă putem încheia sezonul, e bine, dacă nu, Amin. Sunt prostii să afirmi că e nevoie de trei săptămâni de pregătire. E o glumă. Pregătirea e un mit fals. Vara, după opt zile, călătorim deja în Orient sau în Statele Unite. Ne antrenăm jucând. Important este ca data de restart a stagiunii să fie aceeaşi pentru toţi. Repet, ceea ce contează acum este combaterea eficientă a virusului. Apoi, bineînţeles, dacă va fi posibil să continuăm sezonul... Altfel, pa”, a punctat antrenorul italian.

De altfel, tehnicianul abordează pandemia de coronavirus drept o „reglare” a naturii: „Apa lagunei Veneţiei n-a fost niciodată atât de limpede şi curată, aerul s-a schimbat, străzile goale sunt spectaculoase. Ar fi fost într-adevăr frumos dacă totul nu ar fi fost cauzat de pandemie, dacă preţul plătit nu ar fi viaţa distrusă a mii de oameni. Aceasta este o revoltă a Pământului împotriva Omului”, a concluzionat Carlo Ancelotti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite