Câştigători noi la toate clasele în etapa a doua din Campionatul Naţional de Karting al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întrecereile de karting sunt spectaculoase
Întrecereile de karting sunt spectaculoase

Etapa a doua din Campionatul Naţional de Karting al României, organizat de Federaţia Română de Karting, s-a desfăşurat în weekendul trecut pe circuitul Speed Park din Bacău.

Desfăşurată pe o vreme frumoasă, etapa de la Bacău a fost una spectaculoasă, iar lupta pentru titlurile naţionale se anunţă extrem de disputată după ce niciunul dintre câştigătorii primei etape nu a reuşit să se impună pe circuitul Speed Park.

“Campionatul Naţional de Karting al României a continuat la fel cum a început. Am avut curse spectaculoase la toate clasele şi se anunţă o luptă interesantă pentru titlurile naţionale. Sunt încântat că avem o participare din ce în ce mai numeroasă la clasa Promo BB, dedicată copiilor cu vârste între 5 şi 7 ani, pentru că ei reprezintă viitorul acestui sport”, a spus Lucian Ştefan, preşedintele Federaţiei Române de Karting.

11 piloţi au fost prezenţi pe grila de start la clasa Promo BB, clasă susţinută de Federaţia Română de Karting, care pune gratuit la dispoziţia micilor piloţi motoarele şi anvelopele la fiecare cursă. Kiss David (CSSK), câştigătorul primei etape a sezonului, a fost cel mai rapid în antremanete şi calificări, dar în cursă a terminat doar pe poziţia a şaptea. Victoria i-a revenit, după o cursă foarte disputată, lui Luca Savu (Transkart Racing) aflat la primul său sezon în karting, podiumul fiind completat de Victor Roman (BRT) şi David Drăgan (JMS Performance).  În urma victoriei, Luca Savu a trecut pe prima poziţie în clasamentul general cu un total de 45 puncte, urmat de Kiss David (34 p) şi Denisa-Andreea Mureşan (33 p), care a terminat în etapa de la Bacău pe locul 4.

La clasa Pufo, dedicată piloţilor cu vârste între 6 şi 8 ani, Vlad Ceanga (Real Racing) a fost cel mai rapid în toate sesiunile reuşind să se impună în antrenamente, calificări şi cursă. Podiumul clasei a fost completat de Eric Enache (Tomis Kart), care a făcut pasul de la clasa Promo BB la Pufo în acest weekend, şi Mihai Şuteanu (Tomis Kart). Cu punctele adunate aici, Vlad Ceanga (50 p) a preluat conducerea în clasamentul acestei clasei, fiind urmat de Miahai Şuteanu (39 p) şi Remus Mihnea Tudorancea (24 p), pilotul echipei CSSK terminând etapa pe locul 4.

karting

La clasa Mini, piloţi cu vârsta între 9 şi 12 ani, a fost o luptă interesantă între David Şerban (Real Racing), câştigătorul primei etape, Andrei Carcea (BRT) şi Rareş Cărbunaru (JMS Performance). Dacă în antrenamente şi calificări, Andrei Carcea a fost cel mai rapid, în cursă, s-a impus Rareş Cărbunaru, urmat de Andrei Carcea ş David Şerban. În urma rezultatelor de la Bacău, Andrei Carcea şi David Şerban au acelaşi număr de puncte, 36, iar Rareş Cărbunaru este pe trei în clasamentul general cu 29 puncte.

La clasa KFJ, dedicată piloţilor cu vârste între 12 şi 14 ani, cel mai rapid pilot din antrenamente şi calificări a reuşit să se impună şi în finală. Rusoaica Milen Ponomarenko (BRT), aflată la prima cursă din România, a reuşit să câştige etapa de la Bacău, fiind urmată de Daniel Vasile (Real Racing), care-şi păstrează poziţia de lider în clasamentul acestei clasei, şi Robert Uţuraş (BRT).

La clasa KZ2 seniori (peste 15 ani) s-a dat o luptă în patru pentru victorie între Nazareno Compagnoni (Red Motor), Aldrin Opran (JMS Performance), Viktor Ştefan (CSSK) Alexandar Stoev (CSSK). În final, Compagnoni şi-a asigurat victoria, podiumul fiind completat de piloţii CSSK Alexandar Stoev şi Viktor Ştefan. Aldrin Opran, locul 4 în cursă, rămâne lider la general cu 38 de puncte, urmat de Compagnoni (30 p) şi Andrea Raimondi (26 p), locul 5 în etapa de la Bacău.

“Am avut patru fete la start, dintre care una a şi câştigat. Avem 11 piloţi la clasa Promo BB şi participare internaţională în campionat, iar lupta pentru titlurile naţionale este mai disputată ca niciodată. Avem echipe puternice cu piloţi talentaţi care fac spectacol la fiecare cursă şi piloţi care reprezintă România în competiţiile internaţionale. Şi acesta este doar începutul unui sezon în care ne-am propus să promovăm acest sport şi să atragem mai mulţi copii care să practice kartingul, dar şi mai mulţi spectatori la fiecare etapă”, a spus Lucian Ştefan, preşedintele FRK.  

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Karting al României este programată în weekendul 18 – 19 iulie, pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite