Klopp, acid: „Superliga e numai despre bani!“. Campioana ar fi luat o sumă ameţitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurgen Klopp, antrenor Liverpool
Jurgen Klopp, antrenor Liverpool

Jurgen Klopp (53 de ani), antrenor Liverpool, club implicat în proiectul Superligii, a avut curajul de a critica înfiinţarea unei competiţii exclusiviste, punând această idee pe seama lăcomiei.

Superliga europeană a trăit doar două zile, după cum Adevărul a scris aici. Evenimentele de marţi seară reprezintă, practic, desfiinţarea unei anomalii sportive.

Dacă preşedintele Superligii a încercat să prezinte acest proiect, menit să-i îmbogăţească şi mai mult pe cei bogaţi, ca pe unul salvator, conceput pentru binele fotbalului, în schimb, Jurgen Klopp a spus lucrurilor pe nume. 

După partida de luni seară cu Leeds United, 1-1 în deplasare în Premier League, neamţul de 53 de ani a criticat, răspicat, înfiinţarea Superligii, deşi Liverpool e printre cele 12 echipe fondatoare!

„Am aceeaşi opinie despre Superligă, ca în 2019. E clar că oamenii nu sunt fericiţi cu acest proiect în care eu, personal, nu sunt implicat, sub nicio formă. Eu mi-am propus mereu să antrenez în Liga Campionilor. Îmi place că acolo poate juca şi West Ham, de pildă. Reţineţi un lucru: cel mai important pentru un club sunt suporterii şi echipa. Trebuie să ne asigurăm că nu se ia vreo decizie împotriva lor. Înţeleg supărarea şi frustrarea fanilor în legătură cu Superliga. Nu ştiu exact de ce aceste 12 cluburi au ajuns la această formulă. E mereu despre bani, despre nimic altceva“, a spus Klopp. 

Antrenorul german a fost mereu împotriva înfiinţării unei competiţii exclusiviste, criticând o asemenea idee, încă din 2019: „Sper că nu va exista niciodată această Superligă. Fotbalul actual e chiar un produs super cu Liga Campionilor. E Superliga în care niciodată nu trebuie să întâlneşti acelaşi adversar. O fi important financiar, dar de ce să creezi un sistem în care Liverpool să poată juca împotriva Realului, zece ani la rând? Cine doreşte să vadă acest duel în fiecare sezon? N-aş vrea nici ca echipa mea să fie mereu calificată din oficiu într-o Superligă“, au fost declaraţiile date de Klopp pentru „Kicker“, acum doi ani.

Şi nu doar tehnicianul celor de la Liverpool a atacat înfiinţarea Superligii. Şi elevul său, James Milner (35 de ani), s-a arătat împotriva proiectului, luni seară, după ce a ieşit de pe teren, în confruntarea cu Leeds United. „Mie, personal, nu-mi place ideea şi sper să nu se întâmple. Din aceleaşi motive ca toţi ceilalţi. Sunt de acord cu ceea ce s-a spus în ultimele ore“.

400 de milioane de euro ar fi încasat câştigătoarea Superligii europene, de trei ori mai mult decât suma primită acum de formaţia care se impune în Liga Campionilor.   Superliga e doar o chestiune legată de bani. O propunere oribilă, un proiect fără sens. Jucătorii echipelor din Superliga nu vor avea voie să joace pentru echipele lor naţionale!  Aleksander Čeferin preşedinte UEFA  

Cele 12 cluburi care au înfiinţat Superliga europeană

*Manchester United

*Manchester City

*Arsenal

*Chelsea

*Tottenham

*Liverpool

*Juventus

*AC Milan

*Inter Milano

*Real Madrid

*Barcelona

*Atletico Madrid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite