Klopp câştigă tot! E la al 12-lea trofeu din carieră, şase din ele luate în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurgen Klopp
Jurgen Klopp

Când a ajuns în situaţia de a pune mâna pe un trofeu, Jürgen Klopp, antrenorul german al celor de la Liverpool, nu a stat mult pe gânduri şi l-a luat.

Neamţul a câştigat cu echipa din vestul Angliei toate trofeele posibile până în acest moment. Ultimul? Cupa Angliei, după o finală cu Chelsea, finală câştigată după executarea loviturilor de departajare (6-5). Tehnicianul a adăugat acest trofeu la colecţia sa care mai cuprinde Cupa Ligii, Campionatul Angliei, Campionatul Cluburilor, Supercupa Europei şi Liga Campionilor.

„A fost un joc incredibil, o cursă extrem de emoţionantă, am rămas fără unghii. A fost intens, Chelsea ar fi meritat exact la fel ca noi. Şi ei au jucat remarcabil, dar în final trebuie să existe un singur câştigător, şi acesta a fost Liverpool astăzi. Chiar îmi pare rău pentru Chelsea. Dar pentru noi sunt destul de fericit. Suntem monştri în ceea ce priveşte mentalitatea, dar au fost şi ei monştri de mentalitate, a fost un singur penalti care a făcut diferenţa”, a spus la finalul partidei Klopp, el câştigând şi Cupa Ligii, tot în faţa lui Chelsea, tot la penaltiuri.

„Lucrăm cu o companie, cu patru băieţi, se numesc Neuro11. Unul dintre ei este un neurosavant, care ne-a spus că poate să ne ajute cu antrenamentele la penaltiuri. Au venit, am lucrat împreună şi acest trofeu este şi al lor, la fel Cupa Ligii”, a explicat Klopp tăria jucătorilor săi la loviturile de departajare.

Liverpool rămâne în cursa pentru a realiza o cvadruplă istorică. Mai are de jucat finala Ligii Campionilor cu Real Madrid şi încă mai speră la titlul în prima ligă engleză.

Trofee câştigate cu Liverpool

Cupa Angliei 2022

Cupa Ligii 2022

Campionatul Angliei 2020

Campionatul Cluburilor 2020

Supercupa Europei 2020

Liga Campionilor 2019

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite