La un an de la teribilul accident care l-a băgat în comă, apar noi veşti despre starea de sănătate a lui Schumacher: „Va fi o luptă grea!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corinna şi Michael Schumacher

Purtătoarea de cuvânt a lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, a declarat că fostul pilot de Formula 1, rănit grav în decembrie 2013 într-un accident la schi, face progrese corespunzătoare gravităţii situaţiei şi a adăugat că germanul are de dus "o luptă grea".

În urmă cu exact un an, Michael Schumacher a fost victima unui teribil accident de schi, în Alpii francezi, în urma căruia a intrat în comă pentru o lungă perioadă de timp. Pacientul a ieşit din comă în luna iunie 2014, fiind externat în septembrie 2014. De atunci face progrese şi urmează tratamentele prescrise de medici la el acasă, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt Sabine Kehm. "Avem nevoie de o perioadă lungă. Va dura mult şi va fi o luptă grea. Michael Schumacher face progrese corespunzătoare gravităţii situaţiei", a spus Kehm, potrivit Daily Mail, citată de Mediafax.

Aceeste declaraţii ale lui Kehm se bat oarecum cap în cap cu afirmaţiile făcute recent de fostul pilot de F1, Philippe Streiff, care a declarat că Schumacher încă nu vorbeşte, dar începe să îi recunoască pe apropiaţi, adăugând că germanul are deocamdată o mobilitate limitată. În replică, Sabine Kehm a declarat că Streiff nu este un apropriat al lui Schumacher, cum a fost prezentat de presă. "Nu pot confirma ştirea. Pot doar să confirm că nu ştiu de unde obţine informaţii domnul Streiff, pentru că nu are vreo legătură cu noi şi nu a avut niciodată", a spus Kehm.

La 29 decembrie 2013, Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar la 9 septembrie a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite