La Palatul Parlamentului, România luptă azi pentru calificarea în semifinalele FIBA 3x3 World Finals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
baschet

După succesul obţinut în ultimul meci al zilei de vineri, 21-14 cu Egipt, naţionala de baschet 3x3 masculin a României de sub 23 ani joacă astăzi de la ora 14.15, meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele FIBA 3x3 World Finals, cu Lituania.

Evenimentul organizat de Sport Arena Streetball şi Federaţia Română de Baschet a reunit la Bucureşti 24 de echipe naţionale şi se desfăşoară într-o locaţie cu totul inedită: la Palatul Parlamentului, în Sala Unirii.

Intrarea este liberă şi se face pe poarta de acces din Calea 13 Septembrie. Spectatorii au acces în condiţiile sanitare prevăzute de lege pentru evenimentele sportive. 

România a obţinut anul acesta o victorie de etapă în FIBA 3x3 U23 Nations League, circuitul mondial de tineret, chiar în Lituania, la Klaipeda. Tricolorii, în formula Ştefan Mâinea, Dani Mâinea, Cristian Chiţu şi Alexandru Coconea au pierdut ieri la mare luptă partida cu Rusia, 20-17 scor final, dar au avut o evoluţie entuziasmantă cu Egipt, un meci în care Cristian Chiţu a fost de neoprit din spatele semicercului. 

Naţionala feminină de U23 păstrează pentru astăzi doar şanse teoretice de calificare în semifinale, după ce a înregistrat două înfrângeri în prima zi, 21-15 cu Lituania şi 22-13 cu Olanda. 

FIBA 3x3 World Finals va continua apoi sâmbătă seară şi duminică cu partidele din Women’s Series, circuitul mondial feminin, care îşi va desemna de asemenea campioana la Bucureşti. Naţionala României, condusă de Ancuţa Stoenescu joacă partidele din grupă astăzi, de la ora 19.20 cu Germania şi de la ora 20.20 cu Canada.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite